Мотивашка від Ромашки

Share

💡Інтервю з Романною Куспись, головою Львівської Фундації Регіональних Ініціатив✒

📝Романа, Ви у ФРІ відколи і як взагалі потрапили у цю організацію?

☝У ФРІ я рівно 2 роки. Вперше почула про організацію з соціальних мереж. Побачила в подруги (теперішньої ФРІшниці до речі) Олі Перетяткевич афішу табору. В цей час я була не дуже знайома з громадською активністю і такий табір був для мене відкриттям. Табір для молоді, з крутезними тренінгами, насиченою програмою, учасниками з усієї України ще й за такою смішною ціною. Я не вагаючись подала заявку. Пройшла відбір і попала на Крок до лідерства 2014. Табір був неймовірним і навіть перевершив мої сподівання. Не можу сказати, що одразу на таборі вирішила стати ФРІшником. Але ця подія стала своєрідним поштовхом. Приїхавши до Львова, зустрівшись із друзями з табору ми з хлопцем одностайно вирішили, що не можемо пропустити таку можливість. Ми завжди мали багато кльових ідей, але навіть не уявляли, що їх можна так легко втілювати в життя.

📝Чи були моменти, що Ви думали, що краще б я пішла ще на одну роботу або якось по-іншому провела час?

☝Насправді громадська діяльність є волонтерською і займає стільки часу скільки ти сам хочеш і можеш на неї витрачати. Але коли ти поринаєш з головою, коли організація тобі стає такою ж рідною як сім’я пріорітети міняються. Неодноразово я забувала про свої дві роботи, танці, зустрічі та інші справи, тому що ж в нас горить проект, або ж от скоро зїзд керівництва в Києві чи навчання міжнародної служби у Вінниці. Як таке можна пропустити? А тут стільки ідей і я просто мушу їх втілити. Ну ви розумієте. Але я ніразу і ніскілечки про це не пошкодувала. Коли ти викладаєшся на повну, робиш те, від чого отримуєш задоволення – ти щасливий. А ще працює правило, чим більше завдань ти маєш, тим більше ти встигаєш.

📝Чи брали Ви участь у громадській, студентській чи шкільній активності? Де сподобалось найбільше?

☝Так. Мої перші кроки громадської діяльності почались ще в 2010, коли я поступила в університет. Я організовувала літню школу англійської мови для школярів, приймала у себе іноземців-волонтерів та працювала у медіа. Під час Майдану була активною разом із іншими студентами. Проводили акції, чергували на факультеті, їздили в Київ. Чесно кажучи я уже й не думала, що після закінчення університету долучусь до громадської організації. Та ФРІ була іншою для мене. Основною перевагою стало те, що у ФРІ ти вільний у тебе не має обмежень в діях. Ти можеш як і долучитись до існуючого проекту так і організовувати свій, втілювати усі свої ідеї, вносити пропозиції та нововведення, працювати з активною молоддю з усієї України. Тому ФРІ для мене найкраща.

📝Що для Вас ФРІ, чим ви жертвуєте заради ФРІ і скільки витрачаєте зусиль, щоб все йшло по плану?

☝Для мене ФРІ – це все. Це середовище для розвитку, банка ідей і мотивації, коло друзів і підтримки. Я вже згадувала про пріорітетність. Коли гориш чимось, ти навіть не помічаєш скільки зусиль і часу витрачаєш.

📝Розкажіть про свій найкращий і найпровальніший проект?

☝З моїх проектів найпровальніші були ті, на які приходило мало людей. Адже ти стараєшся щоб кожен почерпнув для себе щось нове, розвивався, змотивовувався, отримав максимум з проекту. Наш перший проект із Максимом – велозаїзд був саме з таких. Я б не назвала його провальним так як все було чудово підготовлено і нас було більше 40 згадок в міських та національних ЗМІ, ми виступали на радіо, залучили спонсорів. Та хто ж міг подумати, що температура в день заїзду впаде нижче нуля і з усіх зареєстрованих прийде 6 людей. Далі були ще вечорниці і кіноперегляд, на які прийшло також дуже мало людей. Але тим не менше – проекти відбулись і учасники були задоволені. Найкращий обрати складно, але напевно це все ж таки Медіа табір, який ми організовували від власноствореної громадської ініціативи Green Fox. Це був мій перший проект такого масштабу. Роботи було багато, але проект був того вартий. Чудова команда організаторів, робоча і водночас затишна атмосфера на таборі, прекрасні учасники. Найбільшою винагородою були усміхнені обличчя учасників, їх вдячність і позитивні відгуки.

📝Чи рекомендуєте Ви активній молоді приєднуватись у ФРІ? Як це можна зробити?

☝Рекомендую усім. ФРІ настільки різностороння, різнобарвна, наповнена можливостями, що кожен знайде щось саме для себе. Зробити перший крок дуже просто.
💥Потрібно лише заповнити анкету на участьhttp://bit.ly/2bQQl9I. А далі? А далі побачите 😉☝☝

Автор статті –  Перетяткевич Ольга