IT-бізнесмени у вінницькій глибинці

Share

BC2016-43


13-18 серпня у с. Кліщів Вінницької області проходив ФРІ-Табір «IT Business Camp 4.0». Спрямований він був, як може стати зрозуміло з назви, на розвиток людей, які хочуть розпочати свій бізнес у сфері IT-технологій чи вже мають такий і хочуть отримати або ж вдосконалити навички, необхідні для успішного керування власною справою.

Для максимально плідної роботи серед усіх охочих потрапити на табір HR-команда відібрала 27 найбільш мотивованих аплікантів. І саме ці 27 щасливчиків отримали можливість прослухати курс тренінгів з основ і особливостей ІТ-бізнесу в Україні та закордоном від успішних українських бізнесменів, молодих стартаперів, а також консультантів, маркетологів і керівників IT-компаній.

Відкрив «тренінговий марафон» Сергій Фіцак, який повідав зі свого досвіду, які саме трансформації мають відбутися з керівником та власником бізнесу, аби його справа була вдалою. 2 день був найбільш насиченим – аж 3 різнопланові тренінги! Спочатку учасники дізнавалися, як знайти ресурси та будь-яку іншу підтримку для свого стартапу від Романа Британчука. Трошки згодом Микита Семенов розказав про те, як будувати власну систему продажів. І одразу за ним свій тренінг про валідацію ідеї провів Сергій Дмитришин.

BC2016-46
Наступний день був менш наповнений кількісно, але не менш якісно. Тут свої тренінги презентували Денис Покаліцин (який минулого року був учасником FRI Business Camp 3.0 IT Edition) та Олена Літвішко. Денис розказував про створення власного продукту та різні історії успіху, а Олена провела ряд бізнес-ігор і неймовірно зацікавила значну частину табору соціонікою. Четвертий тренінговий день почався із маркетингу та піару від Марії Крючок, а завершився способами використання Youtube та Instagramm для бізнесу від Олексія Богданова. П’ятий день – останній день з тренігами – був особливим. Спочатку Сергій Стельмах розказав про юридичні аспекти ведення бізнесу, а потім кожен бажаючий серед учасників та організаторів мав змогу сам ненадовго стати тренером і поділитися своїми знаннями чи навичками у форматі бар-кемпу.

На зміну продуктивному дню приходив не менш продуктивний та цікавий вечір, який, за традицією ФРІ-таборів, супроводжувався величезною (і кожен день по-різному складеною) ватрою. На кожній ватрі всі мали іще одну можливість «прокачатися», але вже у більш неформатній обстановці. Тут спікери розповідали про лідерство, громадську діяльність, «ФРІ», власні історії життя, наводили різні цікаві приклади і багато чого іншого. Далі ж була можливість присвятити час тому, що просто подивитися на вогнище, поділитися ідеями чи заспівати пісень під гітару. Варіантів було стільки і так хотілося всього, що на сон часу майже не залишалося. Один з учасників настільки не міг відірватися від тренінгів та всього-всього, що не спав 42 години (!), але йому це ніяк не заважало бути активним і на тренінгах вдень, і на ватрі!

RnZDXE96oog

Іще один важливий аспект табору – це те, що за рахунок відносно невеликої для ФРІ-таборів кількості учасників та організаторів на території таборового містечка встановилася дружня атмосфера: під час прийомів їжі всі ділилися ідеями, життєвим досвідом та згущиком (який на таборі дорожче за всі цінності), учасники завжди готові були допомагати організаторам там, де це було потрібно.

Наприкінці табору було видно, що, коли не всі, то переважна більшість учасників отримали ті знання, за якими вони відправлялися на цей табір. Більше того, дехто навіть знайшов колег та партнерів для роботи над своїми стартапами та бізнес-ідеями, а це теж багато чого варте!