Реалізовано проект «Студенти Сходу і Заходу – разом!» за фінансової підтримки Британської ради

Share

 

TilNMU7dn_g

 

З 18 по 21 лютого 2016 року делегація студентів Сумщини перебувала на Івано-Франківщині. Основна мета візиту – налагодження комунікації зі студентськими лідерами вузів, обмін досвідом та обговорення спільних проектів. Учасниками стали студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ, Машинобудівного коледжу СумДУ, Коледжу СНАУ, Лебединського педагогічного училища імені А. С. Макаренка, Конотопського медичного училища, Хіміко-технологічного коледжу ШІ СумДУ.

Університет права імені Короля Данила Галицького став першим навчальним закладом, до якого завітала делегація.  Студенти ставили собі за мету запозичити досвід роботи ОСС, і приклад дійсно було з кого брати! І мова йде не лише про студентського ректора та його команду, а й про адміністрацію та викладачів. Дійсно потужна матеріальна база (кабінет осс на першому поверсі, зал судових засідань, аби студенти розуміли суть судового процесу не лише за підручниками, окремі кабінети, де проводять іспити, крута їдальні і т.д.), нова система оцінювання, яку створено з метою уникнення корупції (істипи проходять методом тестування і оцінку ставить комп”ютер, а не викладач), цікаві традиції, що зміцнюють студентський та викладацький колектив. Так, це приватний вуз, всі студенти платять за навчання…. але і працюють там всі для студентів!

Сумським студентам було досить цікаво спілкуватися зі студентами Івано-Франківського коледжу фізичного виховання. Коледж, на перший погляд, досить звичайний, нічим не відрізняється від Сумських. Але ми дійсно щасливі, що потрапили саме сюди, бо там Є студентське самоврядування! Вони мають партнерські стосунки з адміністрацією та обласним управлінням молоді та спорту багато працюють та виграють гранти, аби зробити життя студентів у своєму виші комфортним та цікавим!

Активісти коледжів та технікумів Сумщини в рамках проекту “Студенти Сходу і Заходу – разом!” зустрілися в Івано-Франківську з активними громадянами Краматорська. У форматі “Світового кафе” продукували ідеї спільних проектів Суми-Краматорськ.

Фінальним акордом проекту стала подорож до Яремчі разом зі студентським активом Університету права імені короля Данила Галицького. Відчули місцевий колорит, насолоджувалися звуками водоспадів та куштували страви місцевої кухні. Отримали море вражень, емоцій на неоціненного досвіду!-0xoPF4-fNk 1t8eTIXWqJM mQJp_36OVKI

Залишити відповідь