Майстерня Психології: Як почати зміни у своєму житті?

Share

Про правильну постановку цілі можна було почути у суботу, 12 грудня на заході Майстерні Психології. Місцем проведення події стало приміщення медіа центру Громадської мережі “Опора”.

“Майстерня Психології” – новий захід в рамках осередку ФРІ “Рівне Активне”. На тренінгу виступали такі лектори: Михайло Романенко, Віталій Іванов та Святослав.

Михайло – киянин, який чітко розуміє, як досягти поставлених цілей і, що потрібно робити для цього. Під час свого виступу він зауважив:

“Найважче в житті це визнати, що ви робите щось не так і визнати це не перед усіма, а перед собою”.

Навчав самодисципліні Віталій, який ж автором проекту “Людина 21 століття” і також активно проводить тренінги в інтернеті. Він розповів про необхідність розвитку сили волі. Одна з вправ, яку давав Віталій, була дуже простою, але корисною, треба було лише посміхнутися, адже, як він сказав:

“Чим більше ми посміхаємося, тим більше це нам дає позитиву.”

Зарядив позитивом і виступив з темою ” Як визнати свої сильні сторони” Святослав.

В кінці заходу відбувся розіграш книги Стівена Кові “7 навиків високоефективних людей”, в якому виграла Вікторія Землякова. Як вона зізналася:

“Я знала, що виграю її, принаймні повірила і здійснилося”.

Організатори пообіцяли старатися проводити розіграши кожного місяця.

 photo a_zps3hzjz6ab.jpg
_________________________________________________________________________________________________________________

Бліц-інтерв’ю з Олексієм Мовчуном

координатором проекту Майстерня Психології

В кого виникла ідея психологічних тренінгів чи це ваше спільне рішення?
Ідея виникла під час Школи Активної Молоді. Я згадав про фіолетовий браслет. Його ідея полягає в тому, щоб не говорити негативних речей протягом 21 дня. Мені – допомогло і все кардинально помінялося в житті. Але оскільки тема браслету виявилась дуже вузькою, тому вже разом з командою – вийшли на ідею загальної психології.

Яка основна ціль проекту «Майстерня Психології»?
Зараз короткочасна ціль організувати серію заходів щоб створити спільноту, де люди зможуть чомусь навчитися, в чомусь розвиватися, одне одному допомагати. Адже як прикро, коли нема з ким поділитися задоволенням від прочитаної книги.

Яким бачиш свій проект через 5 років?
Як прототип, в Росії вже більше 20 років існує клуб «КРОСС» організований Міхаїлом Літваком, де вивчають психологію, філософію, логіку. Через цей клуб пройшло 13 млн людей.
Хтось відвідує протягом 10-12 років, а хтось вже викладає лекції та пише свої тренінги.
Ті, хто приходив на перші зустрічі – звичайні офісні працівники, вчителі. Через 5-10 років вони займають високі посади. Наприклад, жіночка працювала в кафе чи в кінотеатрі – зараз в неї своя мережа кінотеатрів і зарплата за 4-5 років виросла в 30 раз. Їхня кінцева ціль – виховати людину, яка стане президентом.
Мені хотілося б сформувати подібне середовище і в Україні.

Зробивши цей проект, що ти з цього матимеш?
1) Приваблює робота координатора, практика організувати захід. Зараз перечитую книгу «Командовать или подчиняться». Читав її три роки тому і зараз вона зовсім по-іншому сприймається.
2) Цікаво послухати, поспілкуватися з тренерами. Мимоволі переймаєш якості успішної людини.

Що від тренінгів «Майстерні Психології» отримають люди які на них прийдуть?
Рік тому попалась мені до рук книжка Літвака, потім браслет і вони зробили кардинальні зміни в моєму житті. Я сподіваюсь, що кожному відвідувачу отримані знання стануть в нагоді. Щось прочитають, щось послухають, щось спробують. 1/10 отриманої інформації точно допоможе.

Яких тем тренінгів можна очікувати найближчим часом?
Маємо приблизно 6-7 тем для наступних заходів. В групі провели голосування і лідирує поки тема «Відносини», на другому місці – «Лідерство», а далі відповідно – «Самодисципліна», «Відносини з батьками».
_______________________________________________________________________________________________________________
 photo z_zpsgsi7hhza.jpg

Організатором “Майстерні Психології” виступив первинний осередок ФРІ “Рівне Активне”. Завітати на зустріч може кожен зацікавлений в саморозвитку. Наступна зустріч за словами організаторів відбудеться 16 січня. Стежте за анонсами та оновленнями групи “Майстерня Психології” ВКонтакті: https://m.vk.com/upfri

Автор статті: Юрій Матвійчук
Інтерв’ю брала: Анжеліка Самофал
Фотограф заходу: Nathalie Latorre Photographe

Залишити відповідь