Проект “ПереЗарядка” після 2 місяців роботи пішов на канікули

Share

ФРІ активно сприяє поширенню здорового способу життя серед молоді. Саме для цього було створено проект “Перезарядка”. Це не типовий спортивний проект, оскільки приносить не тільки фізичний, а й психологічний відпочинок.

Проект стартував 1 вересня. І впродовж наступних двох місяців команда Перезарядки займалася питанням спортивності українців.

За цей Перезарядка органеізувала цілий ряд цікавих і корисних заходів.
Особливою популярністю користувалися заняття з йоги та акробатики, кількість охочих взяти участь в яких завжди перевищувало місткість наших спортивних майданчиків.

Чому ФРІ вирішила зайнятись організацією спортивного дозвілля українців? Давайте поцікавимося в організаторів проекту!

Засновниця проекту Олена Літвішко пояснює:
“У нашому суспільстві є тенденція до того, щоб займатися спортом. Проте якщо цей вогник не підтримувати, скоро це зникне. Ми ставимо собі досить важливу, проте важко досяжну ціль: через заняття спортом ( у типу числі якимись мінімальними фізичними вправами) допомогти українцям позбутися негативу, у якому ми опиняємося кожного дня.”
Команда, яка складалася, на подив, тільки з 6 дівчат, займалася популяризацією йоги, бойових мистецтв. Зокрема, вони організували безкоштовну йогу у двох районах Києва (Голосіївський та Солом’янський).

QSbowf1nh74[1]
Ми вирішили поцікавитися у координатора проекту Дарини Токмачової, чому саме йога так зацікавили учасники і організатори:

«Зараз багато людей проявляють бажання та інтерес до цього виду фізичної активності. Ми обрали йогу, бо вона якнайкраще уособлює нашу ціль. Це заохочувати людей до спорту, бо це насамперед допомагає їм позбутися негативу. Вченими було доведено: людина, що займається спортом, міркує позитивніше. Всім відомий вислів: “У здорової нації -здоровий дух”;
Звісно, організація таких масштабних заходів не обійшлася без співпраці зі спортивними організаціями. «ПереЗарядка» працювала з Atmavira, з якими вони разом планували один великий захід, де людей мали навчати прийомам з бойових мистецтв. Крім цього, дівчата разом з Acro Yoga організовували йогу на КПІ, де на разі щосуботи проводиться заняття з класичної йоги, акро-йоги та тайського масажу.

На жаль, проект мусить піти на вимушені канікули, спричинені несприятливи погодніми умовами (більшість заходів відбувалися на свіжому повітрі). Але як тільки погода буде дозволяти, дівчата повернуться до роботи.

Разом з Дариною над проектом працювали Анна Мельцаєва, Марія Станкевич, Аліна Гладкіх, Марія та Олександра Сапунова.

Серед заходів, які вони організовували, також був квест “Знай українське”. Назва повністю передає його тематику. Він мав на мені перевірити обізнаність киян в українському. До квесту долучилися 3 команди. Команда-переможниця отримала приз -торт з тризубом.
lhHMQddHKkM[1]
Також до міні-проектів “ПереЗарядки” належала онлайн-естафета “Я займаюся спортом з “ПереЗарядкою””. Суть якої полягала в тому, щоб завантажити у соціальну мережу фото, де він/вона займаються спортом, і передати естафету своїм друзям. Таким чином також проводився піар проекту.

“ПереЗарядка” є нетиповим проектом від київської Фундації регіональних ініціатив. Вона додала новий вектор діяльності і охопити такий важливий різновид культури, як фізичну. Сподіваємося, що цей чудовий проект зможе реалізувати свою ціль і допоможе стати українцям здоровішими, позитивнішими і свідомішими.

Залишити відповідь