Літературний Ровер – платформа для поетів і письменників

Share

Вечір поезії під назвою «Літературний ровер» відбувся в тревел-кафе “Вандлер” 12 листопада. Літературний Ровер – вільна платформа для реалізації потенціалу творчих людей.

Кожен бажаючий, попередньо зареєструвавшись, міг поділитися своїми творами чи просто насолодитися поезією. Вечір видався досить насиченим і цікавим. Перчинкою вечору було орігамі у вигляді сердечка-закладки з побажаннями, яке зробив кожен учасник заходу:)


Більше дізнатися про учасників ми змогли особисто поспілкувавшись з ними. Наприклад, учасниця заходу Алла Васьковська (19 років) пише вірші з шести років. Почалося в неї все з віршика про маленьку Аллу, яка ходила в садочок. Вона навчається на журналіста. Пише вірші, щоб було весело людям. І надихають її люди. «Бо саме, напевно, люди штовхають щось писати, робити, творити. Робиш для них і робиш про них.», – каже Алла. Такі заходи відвідує по можливості, бо цікаво послухати що інші пишуть. І сама часом щось читає. «Це можливість для мене вдосконалювати свою майстерність говорити на публіку.», – зізнається нам молода поетеса. З поетів Алла виділяє Жадана, Бродського, Єсеніна. Ритуал перед виступом має, але залишила в таємниці. А для наших учасників приготувала особливе побажання: «Не боятися себе наражати, тренувати свою майстерність виступати і тоді людям буде цікаво слухати.»

Інша учасниця «Літературного роверу» – Маріанна Задорожна (33 роки). Пише вірші дуже давно, ще з самого дитинства, але оприлюднювати почала десь років з двадцяти. До того, каже, просто не думала, що це комусь буде цікаво. На таких літературниках буває часто. А на поезію її надихають природа, власні емоції і такі заходи. Маріанні до вподоби поезія Іздрика, Андруховича. На моє питання: «Чи хвилюєтесь Ви перед виступом? Чи вже, можливо, звиклося?» відповідає, що до цього не можливо звикнути. «Поетам, бажаю, не зупинятися, натхнення і подальших успіхів у творчості!», – ось таким побажанням завершилася наша розмова з Маріанною Задорожною.

Організатори хочуть подякувати всім учасникам заходу і побажати натхнення!

Залишити відповідь