Вільна Бізнес Школа

Рецепт успіху від 6 рестораторів Рівного

FacebookVKTwitterGoogle+Поділитись

Вільна Бізнес Школа
Ресторанний бізнес став темою другої зустрічі в рамках проекту “Вільна Бізнес Школа”.
Зустріч відбулась в Національному університеті водного господарства та природокористування у неділю, 4 жовтня. Організатором заходу є первинний осередок ФРІ Рівне Активне.

Гостями школи стали студенти університету, малі підприємці, адміністратори, власники закладів громадського харчування, і ті, хто завжди мріяв про власний розкішний ресторан чи маленьке затишне кафе.
Говорили про усе, що потрібно знати починаючому ресторатору, беручи до уваги тренди та небезпеки ресторанного бізнесу в нинішніх економічних умовах. Можна було задати запитання та почути поради в знаходженні ресурсів для досягнення своєї мети.

6 порад зацікавленому читачу

      1. Знайдіть оригінальну ідею.
        Стратегією Блакитного Океану та «підводними каменями» зацікавив присутніх Володимир Горбатюк. Він є власником «Пекарні №1», створеної за зразком французьких буланжері.

        «Заклад повинен мати щось унікальне”, – розповідає Володимир.
        “Проаналізувавши кількість закладів у місті, я математично вирахував незайняту нішу. Для цього не потрібно мати вчений ступінь. Я простий хлопець із села!»

         photo _zps5kpumsj2.jpg

      2. Мандруйте.
        Батьком вело кави називають рівненського екс-фрішника Зураба Кантарію.
        Неповторну на теренах міста ідею він привіз з Амстердаму.

        «Бо все ж придумано до нас. Все що Вам потрібно просто брати й робити!», – закликає Зураб.

         photo _zpsr1kah0su.jpg

      3. Займайтесь улюбленою справою.
        Гроші, зв’язки, досвід – це все потрібно. Подбати про місце розташування, дизайн та атмосферу також варто.
        Але пам’ятайте про цінову політику майбутнього закладу. Люди повинні могти дозволити собі Ваш сервіс.
        Вікторія Висоцька присвятила ресторанній справі більше 5 років свого життя і каже:

        «Якщо людина хоче займатися бізнесом з метою «крутити бабло» – то підійде будь-яка сфера фінансової діяльності, але не ресторанний бізнес. Ресторанна справа – це життя».

         photo _zpssbazxqvf.jpg

      4. Визначте сервісну модель.
        …бо зробити «все для всіх» – не получиться. Відмежуйте те, чого не робитимете.
        З досвіду роботи з персоналом в піццерії Челентано – Олена Могилевська, ділиться досвідом: «Для того щоб працювати успішно в ресторанному бізнесі – варто прийти й працювати разом з офіціантами». Тепер пані Олена – власниця стріт бару “Сервант”. Розповідає, що запорукою успіху є дружелюбність персоналу і каже:

        «Гість може бути не правим, але він ніколи про це не дізнається».

         photo _zpslg3u4sjv.jpg

        «Я працював в багатьох ресторанах Європи; завжди сприяє успіху душевний контакт власника з клієнтом»,
        – доповнює думку Максим Мотрук, власник магазину-пекарні “Грузинські традиції”.

         photo _zpsk4aqavsg.jpg

      5. Невпинно рухайтесь вперед – вдосконалюйтесь.
        Засновниця кулінарного проекту Patison, Олена Патіс надихнула усіх присутніх прагненням більшого:

        «Мисліть глобально, бо які цілі поставимо – того й досягаємо. Виходьте за рамки, бо переможці – це мрійники, які ніколи не здаються».

         photo _zpszq6uc4o1.jpg

      6. Три найкращі книги від спікерів Вільної Бізнес Школи:
        – «What Colour is your parachute?» Richard Bolles
        – «Стратегия Голубого Океана» W. Chan Kin Renee Maubourgne
        – «Кафе. Создание и управление» Ю.Ефимова

 photo _zps42ybipd7.jpg

Вільна Бізнес-Школа – проект покликаний дати людям основу для того, щоб відкрити свій бізнес та зробити його успішним і процвітаючим. Наступний захід відбудеться вже незабаром. Стежте за оновленнями на сторінці спільноти ВКонтакті: https://vk.com/businessschoolfri

Автор статті: Анжеліка Самофал
Фотограф заходу: Катерина Косіюк

Напишіть відгук