«Ковток Грузії» у Рівному

Share

 photo KVM-149_zpstt0aygqd.jpg
Усі, хто цікавиться Грузією прийшли на вечірку «Ковток» познайомитись з культурою цієї країни ближче. Вечірка в грузинському стилі відбувалась в галереї «ЄвроАрт» в суботу, 26 вересня. Організатором заходу став первинний осередок ФРІ Рівне Активне.


 

Ідея саме Ковтку Грузії виникла спонтанно“, – розповідає координатор проекту «Ковток» у Рівному, Микола Серветник. “Я проходив повз пекарні “Грузинські Традиції” й подумав, а чом би не розповісти рівнянам про цю чудову країну якомога більше. Настільки, щоб вже наступної відпустки вони поїхали саме до Грузії, а не кудись іще“.

 photo KVM-144_zps2y27rvcy.jpg

Вечірка розпочалась вікториною. Кожен присутній мав змогу виграти смачненький приз, відповідаючи на запитання присвячені культурі та побуту Грузії. Згодом, в невимушеній атмосфері поспілкуватися одне з одним, знайти нових знайомих за інтересами та вподобаннями.

З любов’ю про свою Батьківщину розповів корінний грузин, голова громадської організації «Сакартвело» – Руслан Толордава. Він проілюстрував колорит тамтешніх земель серією фотознімків, підбіркою відео та залишив декілька практичних порад мандрівникам.

 photo KVM-166_zps5aehvjpf.jpg

Вважаю, що завдяки вашому заходу, кожному присутньому вдалося скуштувати Ковток Грузії.» – коментує Руслан. «Й незабаром, серед присутніх створиться група бажаючих відвідати цю країну. Хочу розвивати україно-грузинські відносини на базі створеного мною центру. Думаю, що ці кроки, які ми робимо відкриють нам повністю грузинський колорит“.

Найсмачнішою частиною програми «Ковтку Грузії» стала дегустація. 5 різновидів грузинського сиру презентував власник пекарні “Грузинські традиції” Максим Мотрук. Він розповів присутнім про різноманіття смаків грузинської кухні та почастував гостей свіжесенькими сирними млинцями, приправленими справжньою пікантною аджикою.

 photo KVM-200_zpsyhoyevob.jpg

Ґрунтовно, змістовно, весело. З особливим шармом, притаманним тільки для ФРІ. «Ковток Грузії» виявився справжнім феєричним коктейлем радості, вишуканого смаку і неповторної, чудової атмосфери, гарної компанії, яка не спасувала перед екстремальними силами природи” – своїми враженнями від проведеного вечору поділився Віктор Яремчук, фахівець китайської метафізики.

Відвідувачі вечірки мали змогу й змайструвати чарівні рамки власними руками під керівництвом майстрині Олени Якимчук. Вечір, як і годиться завершився хорошою музикою гурту “Телос”.

 photo KVM-286_zpsmjcesklc.jpg

А наступний Ковток відбудеться вже незабаром. Слідкуйте за оновленнями в групі Ковтку: https://vk.com/kovtokparty

Автор статті: Анжеліка Самофал
Фотограф заходу: Вадим Костюченко

Залишити відповідь