В “Книгарні Є” читали поезію “цариці слова”

Share

IMG_0787 Вечір, присвячений 85-річчю Ліни Костенко, розпочався словами «Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох!». Суботнього вечора зібралося чимало шанувальників творчості відомої поетеси. Збірки у руках, блиск у очах – у затишній залі “Книгарні Є” 28 березня звучало слово великої Українки.

IMG_0784 Юлія Семененко, один із організаторів, цікаво розповіла про багатство літературно-художнього світу поезії Ліни Василівни. «Ми розуміємо всю значущість творчості Ліни Костенко. Коли вона говорить, то вона формує не тільки душі кожного з нас, вона формує націю», – зазначив Богдан Алексін, один із організаторів Клубу української книги. IMG_0785
Із задушевністю, теплотою і дивовижною щирістю звучала поезія Ліни Костенко у виконанні молоді. Слід зазначити, що літературний вечір тривав набагато довше, ніж могли очікувати організатори, адже майже кожен учасник хотів поділитися власними враженнями і переживаннями від творів Ліни Василівни, а потім і продекламувати якомога більше віршів. «Будь ласка…», ‒ просили учасники і в такий день навіть через часові обмеження ведуча заходу відмовити не могла. Впродовж усього вечора присутні прозповіли про те, що саме принесла поезія Ліни Василівни в їхнє життя, як вони відкрили для себе дивовижний світ творчого слова поетки. IMG_0791
“У її слові є живий волелюбний дух наших предків, драматична нашого краю, пісенна душа України. Як на мене, то поетеса намагається осмислити й донести до свого читача невмирущі скарби людського духу. Уся творчість Ліни Костенко є прикладом шляхетного служіння поезії, мистецтву, духовності”, – поділилася своїми думками Юлія Семененко.
Наостанок всі поділилися одне з одним своїми враженнями. Учасники були у захваті від літературної зустрічі, подякували організаторам та попрохали, щоб такі заходи проводилися і надалі. Щиро дякуємо всім, хто прийшов і проявив свою активність, слідкуйте за нашими оновленнями, адже незабаром нова, не менш цікава, зустріч.

Залишити відповідь