Рівне Активне

Share

Протягом 1 та 2 листопада Рівненська ФРІ намагалася довести жителям та гостям міста, що Рівне не нудне місто, провівши фестиваль «Рівне Активне». u9SsH-bGOi8

Фестиваль розпочався ввечері 1 листопада у Молодіжному експериментальному театрі “МЕТР”, зі знайомств жителів м. Рівне та гостей з Києва, Луцька, Хмельницького, Львову, Нетішину, Олександрії.  Потім відбувся тренінг від Артема Наавгуста на тему «Лідерство». А завершився перший день фестивалю – Нічною екскурсію по місту.

-271D3ajLbMУ неділю, 2 листопада,  фестиваль продовжено з виступу Тараса Тарасова, який “запалив” усю глядацьку аудиторію. Потім у рамках фестивалю “Рівне Активне” відбувся Ярмарок громадських організацій Рівного, де взяли участь, як організатори дійства (РММГО «Фундація регіональних ініціатив») так і громадська організація  Рівненський джазовий клуб «ДжЕм»; громадська екологічна організація «Еко-клуб»;  платформа обговорення, координації та детонації екопроектів «Зеленька»;  молодіжна громадська організація «Молодь Діє»; національна скаутська організація України «Пласт»;  громадська організація «Центр Інновацій»; молодіжна платформа ЯСКРАВО; громадський рух «Червоні Носи» м. Рівне Лікарняні Клоуни України.

– Це перший культурно-освітній та розважальний захід такого масштабу, який організовує “ФРІ”.  Для чого ми це робимо? Дуже часто кажуть, що Рівне – нудне і нецікаве місто. Хотіли розвіяти цей стереотип, адже у нас стільки всього відбувається! Мета фестивалю – це не тільки інформування рівнян про події, які відбуваються у місті, а й залучення максимальної кількості людей до співпраці, – розповідає одна із організаторів заходу Любов Гриб.

mFu36lqCnjQ

– У рамках фестивалю «Рівне Активне» ми хотіли згуртувати громадські організації та рухи для того, аби частіше і якісніше співпрацювати, а також представити нові проекти, щоб молодь міста долучалася до реалізації ідей, –  зазначила співорганізатор заходу Ірина Черевко.

Після Ярмарку громадських організацій, усі бажаючі спробували свої вміння у різноманітних майстер-класах: закладок для книг, плетіння мотанок, китайської мови та ін.

bG-1vuHLH8o

Продовження фестивалю відбулось у Галереї європейського живопису “ЄвроАрт”, у рамках якого відбулась вечірка під назвою “Ковток Рівного”, де відвідувачі заходу навчилися танцювати попінг, аргентинське танго, подискутувати над темою «Хто повинен займатися розвитком міста: його мешканці чи держава?” та послухати розповіді ведучого провідних музичних фестивалів України  М’яча Дредбола.dnmwOQajVQI

І перед самим закриттям дводенного фестивалю усі присутні мали змогу насолодитися музикою від рок-гурту “MANGUST” у кафе-бар-клубі “Джем”. Завершився фестиваль феєричним фаєр-шоу.

Залишити відповідь