Будемо вишивати карту України! Естафета – Харків!

Share

26 жовтня о 12 год. на Майдані Свободи у Харкові стартує черговий етап всеукраїнської акції «Україна – разом!», яка претендує на Національний рекорд.

“Україна – разом” – це культурно-мистецька акція, спрямована на об’єднання за спільною справою – вишиванням карти України. Ескіз вишивки створено з використанням прапорів усіх областей України та Меджлісу кримсько-татарського народу.

Українська мапа побувала вже у 14 містах країни й наразі із Сум прямує до Харкова. У центрі Першої столиці 26 жовтня харківська “ФРІ” організує творчий майданчик, де буде встановлено полотно з нанесеним на нього ескізом. Вишивання буде масовим, до нього долучаться як професійні вишивальники, так і усі бажаючі перехожі.

Акція «Україна – разом!» претендує на національний рекорд. Національний реєстр Рекордів України офіційно погодився на фіксацію рекорду в номінації «Мистецтво» – «Карта України вишита вручну найбільшою кількістю вишивальників» (заявка №14_0261). Для встановлення рекорду необхідно побити попередній рекорд – 236 чол. Загалом з початку акції, до неї долучилися більше 4 000 учасників.

Після того, як мешканці вишиють свій регіон, карта передається далі, до сусідньої області.
Вишивання завершиться в Києві орієнтовно 1 грудня. Після цього його планується включити до експозиції в Мистецькому Арсеналі.

Vk http://vk.com/ukraina_razom_kh
____________________________________
Контакти:
Валерія Корнус
Організатор проекту у Харкові
0930099420
0956475619
kornuslera@rambler.ru

Владислав Мінзер
Соорганізітор заходу. Член ФРІ і Член МСУ
095 10 20 492
098 3770 915
Vladislav.minzer@gmail.com

eaJL-Y4Ud9c

Залишити відповідь