Близько півтисячі харків’ян та гостей міста зібрались на площі Свободи для створення найбільшоі вишиванки в Україні.

Share

21 вересня мешканці Харкова малювали величезну вишиванку в центрі міста. Організаторами заходу стали  молодіжні організації «Фундція Регіональних Ініціатив»  та « Молодіжний союз Украіни». Малювали вишиванку сумішшю, яка складалась  з клею ПВА, пігменту і крейди. Заздалегідь підготований орнамент  поділили на квадрати та «перенесли» на бруківку.

ljeIBhK7-2QСпочатку робили розмітку крейдою, підписували буквами, які означали потрібний колір, і вже потім розмальовували  кольоровою сумішшю.

Взяти участь міг кожен бажаючий,  серед яких були діти з батьками, студенти, та навіть літні люди пропонували свою допомогу. Люди відчували себе єдиною командою,  працювали злагоджено та весело. Вони знайомились, жартували і фотографувались.

«Було дуже класно спостерігати як люди ставляться до малювання вишиванки. Кожен вибирав  приступити до нанесення вишиванки і чекали поки отримують фарбу. Як діти – які просто величезні молодці, наносили свої перші штрихи. Всі охочі, навіть ті хто просто проходив поруч,_ECGd2AqXrU приєднували сь до роботи. Навіть коли вже минуло більше 6 годин, і велика частина людей втомилася, але старання і пристасть не вгасала. Люди об’єднались заради спільної мети, чітко розподілив між мобою обов’язки, створвали щось нове і прекрасне. Так і зараз люди об’єднуються заради майбутньої сильної нашої Держави.»- Євген Бондаренко Голова Харківського підрозділу ВМГО “ФРІ”

Білим, червоним та чорним кольорами вкрили 101 метр бруківки за довжиною, та 21 метр за шириною, що стало національним рекордом.
IMG_2605 Цей рекорд зафіксували  активісти «Фундації Регіональних Ініціатив» та учасниками акції.IMG_2609

 

 

 

 

 

Як було обіцяно, організатори покликали Національний  реєстр рекордів України. Спеціалісти з реєстру спочатку  запросили 9 тисяч гривень за реєстрацію, потім пообіцяли це зробити безкоштовно, а в день акції не прийшли зовсім.

 

Залишити відповідь