Другий заїзд учасників проекту “Твоя країна” до Миколаєва

Share

З 18 по 23 липня у Миколаєві відбувся другий заїзд у рамках проекту “Твоя країна”.

Миколаївському осередку “ФРІ” вже майже 8 років. За цей час нашими ФРІшниками було створено та проведено безліч проектів, благодійних марафонів та акцій, організовано багато розвиваючих гуртків різних напрямів.

Миколаїв – відносно молодий учасник проекту «Твоя країна». Перший заїзд відбувся у середині квітня 2014 року. Але він дуже відрізнявся від проведеного у липні.

Цього разу проект було подовжено, внесено багато змін згідно побажань та інтересів учасників.

Одна з мандрівниць, окрім мети дізнатися більше про Миколаїв, надихнулася іще одним фактом – її прабабуся була жителькою Миколаєва, і нам навіть вдалось знайти її будинок. Для дівчини це було дуже приємним і радісним моментом під час проекту.

Учасники жили у сім’ях миколаївських ФРІшників, які за час проекту стали їм дуже близькими. Не було розділення сходу та заходу, хлопці з протилежних сторін країни не просто знайшли розуміння живучи під одним дахом, але й стали гарними товаришами на час заїзду, а можливо і на все життя. Більш того – проект довів усім організаторам та учасникам, що Україна – єдина, захід зі сходом, південь з північчю.

Розвід Інгульського мосту Миколаєва (18 серпня 2014)

Знайомство з містом почалося з незвичайної події – розведення Інгульського мосту, під яким зливаються дві річки Південний Буг та Інгул.

Біля Миколаївської обсерваторії

Учасники відвідали одну з найстаріших обсерваторій України, найкращий в Україні зоопарк, краєзнавчий музей “Старофлотські казарми”. В рамках проекту також відбулася поїздка у Трикрати (родове помістя Скаржинських, ліс-лабіринт, каньйон диявола). Окрім знань про місцевість Трикрат, молодь отримала величезний заряд енергії та драйву. Десятеро мандрівників поїхали на море у Коблево. Там вони змогли купатись, пірнати та засмагати досхочу. Також там був проведений невеликий майстер-клас з йоги на відкритому повітрі. Для декого це була перша в житті подорож на море. Як класно, коли твої мрії збуваються з проектом “Твоя країна”!

На березі Чорного моря біля села Коблеве
Під найбільшим дубом лісу Скаржинських

В Актівському каньйоні (Трикрати)

 Чудові ігри на командоутворення зробили свою справу – уже у перший вечір учасники відчували себе добрими знайомими та давніми друзями.

Було безліч прогулянок містом, інтерактивних та інтелектуальних ігор.

За 5 днів ми змогли стати однією командою і сім’єю, заспівати безліч пісень українською мовою, навчитися ловити моменти щастя. Нам вдавалося весело та успішно ховатися від літнього дощика, не втрачаючи при цьому нічого, а навпаки – отримуючи новий заряд позитиву. Декого з учасників не спинила навіть злива для гри у волейбол на пляжі!

А поїздка у мікроавтобусі супроводжувалася грою у «літературного крокодила» та українськими піснями. Дарма не пройшла жодна хвилина часу.

Біля арт кафе “Гріфель”

Учасники проекту мали можливість поласувати чудовим печивом та вафлями партнерів проекту ООО «Альпі-Миколаїв» та “Доярушка”, втамувати спрагу соками “Владам” та водою “Кривоозерська”. Надзвичайно смачними обідами, приємним обслуговуванням, величезними знижками та гарним настроєм порадували мандрівників у арт-кафе “Гріфель”.

Про проект зі слів учасників:

“Дуже гарно провели час у Миколаєві. Я запам’ятаю цю подорож на все життя. Мега-крутими були поїздки у Трикрати та Коблево. Я давно так позитивно не проводила час (Оксана, м. Чернівці)”

“Пять дней пролетели как один. Николаев показал себя с очень хорошей стороны. Было очень много интересного, шуток и веселья. Мы стали едиными за эти 5 дней (Юра, г. Харьков)”

“Спасибо за проделанный труд в организации столь яркого проекта, который в масштабах всей страны оставил на долгие годы позитивные эмоции для каждого из участников, и позволил найти море новых друзей и новых впечатлений (Ян, Крым-Киев)”.

До нової зустрічі. Миколаїв чекає на Вас!

Тамара Сторчак,

голова ММГО «ФРІ»

Залишити відповідь