У Харкові відбулося навчання від міжнародної служби ВМГО “ФРІ”

Share

25 – 26 травня 2013 у м. Харкові відбулося дводенне Навчання для керівників міжнародних служб місцевих організацій ВМГО “ФРІ”. Захід відбувся на території стадіону “Металіст” у приміщенні наданому ХОО “Червоний хрест”.

У ході заходу фрішники з різних міст України, зацікавлені у розбудові міжнародних служб місцевих ФРІ-осередків, ознайомилися з існуючими можливостями, які пропонує всеукраїнська міжнародна служба ФРІ, а також з перспективами розвитку для місцевих осередків. На захід приїхали учасники з різних куточків України аж у Харків. «Це перша подібна практика проведення всеукраїнських тренінгів не у Києві. значна частина людей подолала більше 1000 км, що приїхати туди (це рівноцінно мандрівці із Львова у Берлін)»,– коментує Ярослав Мелех, Голова Міжнародної служби ВМГО «ФРІ». На заході були присутні представники таких міст як Львів, Тернопіль, Костопіль, Миколаїв, Київ, Запоріжжя, тощо (див. мапу).

У ході навчання учасники ознайомилися з принципами написання вдалого мотиваційного листа для участі в міжнародних тренінгах та обмінах, а також дізналися про типові помилки, яких слід при цьому уникати. Далі у режимі брейнстормінгу була зібрана база інтернет-джерел інформування про міжнародні можливості для молоді в Україні. Окремо були презентовані міжнародні тренінги та обміни у рамках програми Євросоюзу “Youth in Action”, партнером якої ФРІ стало у поточному році. До кінця року очікуэться приблизно 30 можливостей для фрішників поїхати закордон за поданням ФРІ, де вони познайомляться з європейськимим цінностями та відчують  мультикультурне середовище. До того ж фрішники можуть створювати власні проекти в Україні за участю європейської молоді, а також подавати  місцеві ФРІ-осередки для участі у заходах закордоном.

Протягом навчання  відбулася презентація вдалих міжнародних проектів ФРІ, таких як “Євроавтобус”, що подорожувава містечками і селами України у 2007-2012 роках. Відбулося знайомство з українськими і міжнародними фондами, з якими ФРІ може співпррацювати для фінансування своїх проектів.

Ввечері першого дня фрішників чекала неформальна екскурсія вулицями мальовничого Харкова. Другого дня відбулася фотосесія із закордонними паспортами, яка мала на меті мотивувати українську молодь зробити закордонні паспорти, щоб мати їх напоготові для подорожей.

Цікаві воркшопи та презентації зробили два дні навчання інформаційно насиченими, а завдяки чіткому плануванню та вдалому тайм-менеджменту, група встигла все, що було заплановано.  Варто відзначити цінність спілкування між учасниками навчання, які охоче ділилися власним досвідом подання заявок, оформлення віз та подорожування закордоном. Багатий досвід учасників був чи не найкращим прикладом того, що подорожувати і не платити великі гроші є можливим для громадсько активної молоді.

Сподіваємося, що захід запустить або активізує міжнародну діяльність місцевих організацій і започаткує створення умов, що дозволять кожному фрішникові побувати закордоном разом із ФРІ.

  Автор: Марина Позднякова,

Миколаївська ФРІ

http://vk.com/marinapozd

Залишити відповідь