Всеукраїнську ніч короткометражного кіно проти расизму “Full Color Film”

Share

18 березня, до Міжнародного тижня проти расизму, в підтримку луганського студента Олаолу Сунканмі Фемі, котрий вже більше 17 місяців перебуває в Луганському СІЗО, Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація Регіональних Ініціатив” організовує Всеукраїнську ніч короткометражного кіно проти расизму “Full Color Film”.

Програма кінопоказу:

  • Безвихідне положення (2009 р., Нідерланди)
  • Порцеляновий єдиноріг (2010 р., США)
  • Незнайомці (2008 р., Ізраїль)
  • Постав расиста на місце (2009 р., Німеччина)
  • Підтримай різноманіття (2010 р., Україна)

Кінопоказ проходитиме в 8 містах України: Луганськ, Донецьк, Ялта, Ужгород, Костопіль, Рівне, Полтава та Сімферополь.

Висловлюємо подяку Київському Клубу Толерантності Анні Ленчовській та Андрію Книжному, за допомогу в організації кінопоказу.

Резюме випадків насильницьких дій з підозрою расової мотивації мережі Ініціативи Розмаїття за 2012 рік.
Дані моніторингу не є повними та не відображають загальної ситуації в Україні, зокрема тому, що значна частина нападів, скоєних на ґрунті міжнаціональної нетерпимості, залишається поза увагою громадських організацій та правоохоронних органів через побоювання жертв повідомляти про те, що з ними сталося.

Наcилля: Було зафіксовано18 випадків насильницьких дій з підозрою расової мотивації, в результаті яких постраждали 19 осіб, із них 7 осіб – міжнародні студенти. Від нападів постраждали вихідці з таких країн як Конго, Нігерія, Пакистан, Гвінея, Камерун, Сьєрра-Леоне, а також шість громадян України (Кримський татарин, представники єврейської спільноти). Основним об’єктом нападів є вихідці з країн Африки .
Географія: Прояви насилля були зафіксовані у 7 містах України: Київ(6), Харків(5), Рівне (2), Берегово (2), Тернопіль(1), Луганськ(1), Одеса (1).

 

Залишити відповідь