“Вільний Лютий” у Миколаєві

Share

А МИ ГРІЄМОСЬ СОНЦЕМ ЕМОЦІЙ!

Ще не закінчилась зима,  а Миколаївська ФРІшка вже збирає друзів на сонячній та теплій зустрічі для обміну досвідом та, в першу чергу, емоціями! Ото вже зВІЛЬНились по повній ми на нашому «Вільному лютому»! Таке чудо вирішили ми організувати 17 лютого, щоб і зиму скрасити, і весну прискорити. Почали аж з самого ранку – з 12-ої години дня, адже неділя це була. Думали, закінчимо десь о четвертій, а вийшло, що і о шостій нас ледве випровадили з бібліотеки Кропивницького! Як добре, що стосунки з бібліотекою у нас дуже добрі. До того ж, такі «лютневі» розваги прийшлись і їм до смаку.

Спочатку, як і годиться, ще раз з усіма перезнайомились, перевітались, переобіймались … Фантазійну «лютневу» програму розпочали з постановки п’єси. Це, звісно, дуже гучне слово для нашої «Рєпки», що ми ставили, зате всі повеселились та якось розбурхались, бо деякі люди зранку такі вже неповороткі, такі мляві. Аби не втрачати темп, одразу перейшли до активних дій – до танців! І не абиякі танці були,  а справжнісінькі латино-американські! Проводив такий надзвичайний майстер-клас син Миколаївського хореографа, що допомагає з постановкою волонтерських Балів, Зінченко Роман. Одним словом – професіонал вищого класу! Ту вже до нас і працівники бібліотеки підтягнулися. Та так підтягнулись, що ми замість 20 хвилин, всі 40 витанцювали!!

Такі активні рухи одразу підштовхнули нас до думки про маленький брейк, тобто про перерву на каву/чай зі смачненьким печивом. А підкріпившись, з новими силами ми взялись за майстер-клас зі співів та скоромовок.

Тут вже і «лавіровалі, лавіровалі», і «дмелили», і «кукушка-кукушонку-капюшонили»… Тренер наш – Латій Мар’яна – чарівна талановита співачка з яскравим голосом. Постаралась вона на славу і навчила нас не тільки швидко говорити усілякі нісенітниці, як ви можете помилково подумати, а як дикцію тренувати, та ще й розказала, як правильно треба дихати при співі, як триматись на виступі, та які ноти вибирати.

Дуже вдало пішла в нас і гра «Го». Нам пощастило зустрітися за чарівною командою гравців «Го» під час одного з екологічних кіноклубів. От як все пов’язано! Така інтелектуальна гра стала смачнючою родзинкою дня!! Сподіваємось, що наш шановний тренер Олександр Вітер залишився задоволеним, бо ми були так раді зміні «активностей» на  «інтелектуальності», що аж відірватись не могли. І знов затягнувся цей майстер-клас не на 20 запланованих хвилин, а десь на півгодини. А то й більше. Зате задовольнили потребу у розумовому розвитку!

Потребу у духовному розвитку ми задовольнили справжнісінькою медитацією! Трохи розбурхали нас англійські пісеньки та фізкульт. п’ятихвилинка. А на останок залишили ми не менш смачніші страви – складання журавликів «цуру» та гру «Мафія». Існує легенда, що, коли складеш 1000 журавликів «цуру» та роздаси їх своїм друзям, здійсниться твоє найпотаємніше бажання. Сподіватимемось, що ми хоч трошки стали ближче до своїх бажань з таким майстер-класом.

«Мафія» з Олександром Мотрієм була, як завжди, неперевершено цікавою та захоплюючою! Холодний тон та неупередженість ведучого одразу полонили серця усіх п’ятнадцяти гравців! І як же це він так встиг перевтілитись з палкого танцівника ча-ча-ча на такого серйозного дона-ведучого? Для всіх це залишиться загадкою.

От таким був наш чарівний «вільнолютневий» день!

Приходьте до нас наступного разу! Ми всі залишились приємно здивовані вашій активності, так що, наступний «вільний» день не забариться! ;)

Заступник голови Миколаївської «ФРІ»

Крижанівська Анастасія

Залишити відповідь