В Рівному створений первинний осередок ФРІ

Share

Вперше в історії на Рівненському ФРІшному просторі 13 лютого 2013 створено первинний осередок ВМГО ФРІ.

Спонукало до таких дій рівненських активісті приклад Київських ФРішників які поділилися досвідом створення первинних осередків на ФРІшколі у місті Рівне.

ФРІ – мережева організація яка повинна мати своє представництво у всіх навчальних закладах, оскільки учні та студенти це цільова аудиторія ВМГО ФРІ. Тому Рівненська команда яка створила перший первинний осередок в Рівному планує заглянути у кожен ВНЗ та кожну школу із яскравими проектами. – Говорить Ейсмонт Віталій.

Найяскравішим та першим проектом нашого осередку Ми хочемо зробити FRI-D-CLUB. Наша ціль – щоб всі школярі Рівного та студенти дізналися про такий проект, який ініціює і проводить ВМГО ФРІ. – Говорить Голова первинного осередку у Рівному.

Ми хочемо створити організацію яка не тільки має Всеукраїнський авторитет а також регіональний вплив на молодь, та може гуртувати молодих та цілеспрямованих людей навколо проектів ФРІ. – Говорить Логащук Андрій.

13 лютого 2013 – Створено первинний осередок ВМГО ФРІ Рівне.

Прес-служба  первинного осередку ВМГО ФРІ РІВНЕ

Примак Віталій 

Довідка зі СТАТУТУ ВМГО „ФРІ”:

4.12. Первинні осередки ВМГО „ФРІ”
4.12.1. У своїй діяльності первинні осередки (організації), районні, міські та інші організації керуються цим Статутом та програмними документами ВМГО „ФРІ”.
4.12.2. Обов‘язок реалізації цілей та завдань ВМГО „ФРІ”, повного забезпечення гарантованих нею своїм членам прав лежить на її осередках.
4.12.3. Первинні осередки входять до відповідної міської чи районної організації, на території дії якої адміністративно знаходяться та беруться на облік їх керівними органами, або Секретаріатом ВМГО „ФРІ”, якщо районні або міські організації на даній території відсутні. Первинні організації створюються за місцем проживання, місцем роботи, навчання та іншим, при наявності не менше 3-х членів і реєструються керівними органами організацій, до яких входять.
4.12.4. Первинні організації регулюють свої відносини з державними органами відповідно до діючого законодавства.
4.12.5. Первинні осередки ВМГО „ФРІ”:
– ведуть облік членів первинної організації;
– беруть участь у проведенні в життя рішень ФРІ, пропаганді її ідей;
– співпрацюють з громадськими організаціями та іншими об‘єднаннями громадян, які діють у межах Конституції України та чинного законодавства;
4.12.6. З метою координації зусиль можуть створюватись спільні координаційні органи кількох первинних осередків, компетенція та структура яких визначається зборами первинних осередків, що об’єднались.
4.12.7. Найвищим органом первинної організації є збори. Збори первинного осередку правомочні, якщо запрошення взяти участь у їх роботі отримали більше 2/3 членів первинного осередку. Збори первинного осередку скликаються не рідше одного разу на квартал. Позачергові збори первинного осередку скликається керівними органами первинного осередку або місцевого осередку, або на вимогу не менше 1/3 членів осередку.
4.12.8. Збори первинного осередку для виконання поточної роботи обирають Голову первинного осередку, а при наявності 20 і більше членів Голову та заступника, один з яких в обов’язковому порядку автоматично кооптується до складу Правління місцевого осередку як представник осередку. Такий член Правління має рівні права з іншими членами Правління обраними Конференцією місцевого осередку на час виконання повноважень Голови або Заступника Голови осередку ФРІ.

One thought on “В Рівному створений первинний осередок ФРІ

Залишити відповідь