Звіт з Генеральної Асамблеї YEU International та тренінгового курсу C.H.A.N.G.E. в Іспанії

Share

Назва: C.H.A.N.G.E.: «Challenges on how to activate new generations in Europe»
Мета: Активізація молоді на місцевому рівні, залучення її до проектів по боротьбі із дискримінаціями.
Дати: 22-28 листопада – Тренінговий курс TC C.H.A.N.G.E. (ТК)
29-30 листопада – Генеральна Асамблея GA YEU International (ГА)
Місце: Mollina, Spain (Іспанія)
Учасники: 28 учасників (ТК), 45 делегатів (ГА)
Робоча мова: Англійська
 

Міжнародна молодіжна мережа організацій Youth for Exchange and Understanding (YEU) була заснований в Страсбурзі в 1986 році групою із 120 молодих людей з 11 різних країн. Сьогодні вона є членом Європейського молодіжного форуму, що займається лобіюванням молодіжної політики в Європі. ВМГО ФРІ є повним членом даної мережі організацій. В ній представлені молодіжні організації з більш ніж 30 країн з Європи та Африки.

Курс який мені пощастило відвідати C.H.A.N.G.E.: «Challenges on how to activate new generations in Europe» від YEU International являє собою 6 денний насичений інтернаціональний тренінговий навчальний курс.

Головною метою курсу є сприяння активізації молоді на місцевому рівні, шляхом залучення її до різних креативних та інноваційних проектів по боротьбі з дискримінацією.

Звіт з Генеральної Асамблеї YEU International
Заряджаємо вівцю енергією для учасників наступного курсу:)
 

Даний навчальний курс зібрав близько 30 молодіжних активістів та лідерів з організацій-партнерів та організацій членів YEU. Молоді лідери з різних організацій та країн приймали активну участь в начальних сесіях для підвищення своїх навичок та вмінь, про те, як залучити та мотивувати молодих людей на місцевому рівні і знайти способи включення їх у діяльність молодіжних об’єднань і організацій. Особливо багато було приділено питанням ініціативи молоді для молоді на місцевому рівні та участі молоді в боротьбі з різними формами дискримінації. Учасники також мали можливість познайомитися із культурою та традиціями інших країн, переглянути свої стереотипи, а також зруйнувати міфи серед молоді, щодо своєї країни.

 
Робоча обстановка. Загальна група
 

Навчання відбувалося на основі неформальних методів освіти. Молоді люди були залучені безпосередньо до процесу навчання та самі формували частину тем, що створювало невимушений простір для учасників.

Навчання відбувалося у форматі звичному для базових ФРІшкіл.

Тренінг по роботі в команді
 

На тренінговому курсі були представлені різні інструменти для роботи з людьми з обмеженими можливостями (EuroGames2012), із формування екологічної відповідальності та розуміння моделі взаємоздії держав у світі. Ці інструменти в ігровій формі дозволяють зрозуміти глобальні проблеми і шляхи боротьби з ними, розуміння і формування відповідальності у молоді.

Мені найбільше сподобалася гра, про шлях розвитку держави. Вона дозволила відчути в яких умовах перебувають різні держави на шляху до розвитку і стабільності. А також які можуть їх підстерігати небезпеки. Організатори обіцяли поділитися даною грою пізніше надіславши її на почту.

Молоді лідери, що представляли різні організації мали можливість обмінятися досвідом, контактами та ідеями для подальшої кооперації та створення спільних міжнародних  проектів.

Інтеркультурний вечір 
 

Після 6 денного курсу, було зібрано робочу групу що працювала паралельно із Генеральною Асамблеєю, та мала розробити низку міжнародних проектів для найближчої реалізації. Але так я приймав участь на Генеральній Асамблеї YEU International, як делегат від ФРІ. Тому на робочу групу по проектам не потрапив.

Даний тренінговий курс змусив замислитися над різними суспільними проблемами, які раніше навіть не помічав. Головним досягненням можна вважати налагодження зв’язків із активістами та представниками іншим МГО, що створює широке поле для реалізації проектів міжнародного рівня, обмін досвідом в питанням взаємодії молодіжних формувань, фандрейзингу, залучення нових членів та робота з ними.

Особисто отримав незабутній досвід участі в міжнародному проекті, побачив Іспанію, відвідав надзвичайно гарне місто Антекера в Андалусії, отримав приємні спогади із інтеркультурних вечорів та відвідування Пакос-бару. Познайомився із традиціями та культурою інших країн учасників. Поділився інформацією та культурою України. Довелося скуштувати страви Іспанії, та познайомився із купою цікавих людей практично з усіх куточків Європи.

Екскурсія вуличками Антакери
 
Фотосесія після закриття Генеральної Асамблеї
 

Також мені випала честь представляти ФРІ на Генеральній Асамблеї YEU International та прийняти участь у формування стратегічного плану мережі на 2013-2017 р, розробки фандрайзингової стратегії, затвердження бюджету на 2013р., робота у робочих групах, які займалися питаннями змін до керівних документів організації та розробкою плану діяльності. В кінці конференції відбулися вибори в Governing Board (головний керуючий орган) даної організації.

Робота на Генеральній Асамблеї
 

На конференції були розроблені та запропоновані зміни до статуту організації, щодо уточнення деяких спірних пунктів, також було спрощено процедуру вступу до організації нових членів. Дані напрацювання будуть вже прийматися на наступній ГА в 2013 році.

Було заслухано звіт діяльності організації, фінансовий звіт, а також ознайомлено із кандидатами в головний керуючий орган.

Головними досягненнями конференції є надання повного членства організаціям: Affabulazione, IRELI, Viimsi Youth Council, JUB та Centre for Intercultural Dialogue (CID). Також було надано кандидатам на вступ статус обмежених членів, а саме для Armenian Progressive Youth та Valerian Gunia Young Theatrical Artists Union (YTA Union). Тож родина YEU отримала 5 нових повних членів та виросла на 2-х нових.

За мить до виборів
 

Щодо виборів в організації, то було 10 кандидатів на різні посади в Governing Board YEU. Але потрапити шляхом виборів можуть тільки 5, а генеральний секретар призначається асамблеєю. Кандидати на мій погляд не справили гарного враження… Дивно що не було значної конкуренції. Та й підготовка більшості кандидатів не була на висоті. Далі наведено новий склад обраного керівництва організації:

1)      Президент – Simona Jonas
2)      Віце-президент – Klaudia Zebrowska
3)      Скарбник – Bartolomeo Bufi
4)      Член GB – Sebastian Janzon
5)      Член GB – Eleni Ionaou
6)      Генеральний секретар – Tamara Gojkovic
 

Тож побажаємо плідної роботи новому керівництву!

А ФРІшникам проявляти ініціативу та виходити на міжнародний рівень!)

П.с.: Варто відзначити, що ФРІ також зробила свій внесок в розвиток і відкритість організації, організувавши он-лайн трансляцію роботи Генеральної Асамблеї. Делегати та організатори були дуже здивовані та подякували за таку прогресивну ініціативу :)

 
ФРІшна ініціатива отримала визнання та підтримку:))
 

Посилання для перегляду матеріалів трансляції доступні за посиланням тут.

Матеріали отримані на Генеральній Асамблеї YEU будуть передані до ВМГО ФРІ.

Дружньо, Богдан Долінце.

Київська ФРІ

Залишити відповідь