Учасники Школи журналістики “Молодь-ДІЄ” у Рівному перейшли до практичного етапу навчання

Share

В Рівному завершилась Перша Школа журналістики “Молодь-ДІЄ”, яка проходила 8-го та 9-го грудня. Символічно що приміщенням для Школи організатори обрали редакцію міської газети “7 днів”.

Тридцять учасників школи прослухали тренінги з різноманітних тем у сфері журналістики. Вони дізнались, наскільки журналістська професія впливає на розвиток громадського суспільства, про залежні та незалежні ЗМІ, про специфіку роботи у різних сферах журналістики (газета, радіо, ТБ), про вплив блогів на громадську думку та їх ведення. Також учасники дізнались про те, коли зникне остання друкована газета у Рівному та про перевагу нових медіа у новітній журналістиці.

 

В рамках Школи журналістики було презентовано журналістський рух “Стоп цензурі” та громадський рух “ЧЕСНО”.

Навчання на школі проводили тренери міста Рівного та України із багаторічним досвідом роботи у журналістиці: Олексій Кривошеєв (редактор “ОГО”), Віталій Голубєв (Головний редактор “ОГО”), Сергій Штурхецький ( Член Комітету Незалежної медіа-профспілки України, член Комісії журналістської етики.), Юрій Дюг (журналіст “ОГО”), Наталія Соколенко (представник руху “Стоп цензурі”).

Після завершення дводенного заходу, учасники отримали практичне завдання, яке полягає у написанні журналістського матеріалу під кураторством тренерів та інших журналістів Рівного.

16 грудня відбудеться підсумкова зустріч учасників на Конференції випускників, на якій будуть підсумовані результати з написання статей для молодіжного порталу “Молодь-ДІЄ”. Після цього учасники матимуть змогу стажуватись у провідних ЗМІ Рівного, а саме на порталі “Четверта влада” та інформаційному порталі “ОГО”.

Проект Школа журналістики “Молодь-ДІЄ” реалізовується громадською ініціативою “Молодь-ДІЄ” та РММГО “Фундація Регіональних Ініціатив” та підтримується Благодійним фондом Богдана Гаврилишина.

 

“Закінчення одного процесу породжує декілька процесів, які мають своє закінчення.”

З повагою команда організаторів

Примак Віталій (097-35-02-281)
Логащук Андрій (098-032-12-27)
Ейсмонт Віталій (093-494-84-23)

Залишити відповідь