ФРІ приєдналася до звернення до ради Європи та уряду Азербайджану

Share

«Фундація Регіональних Ініціатив» у складі платформи «Громадянська солідарність» підписала звернення від 8 листопада 2012 року до Ради Європи та уряду Азербайджану, вимагаючи внести поправки до закону «Про свободу зібрань» та до Кримінального кодексу Азербайджану.

Річ у тому, що 2 листопада урядом Азербайджану був підписаний закон щодо сплати величезних штрафів та підлягання кримінальній відповідальності за участь у мітингах.

Платформа «Громадянська солідарність» дуже стурбована цим новим обмеженням прав людини з боку уряду Азербайджану, адже це суттєвий крок назад, який все більш утискає свободу думки в країні. До цього моменту мирні протести у цій країні також неодноразово розганялись, та право на мирні зібрання було обмежено.

Платформа «Громадянська солідарність» закликає владу Азербайджану переглянути ці нововведення та прийняти закони, що забезпечуватимуть право на свободу мирних зібрань та будуть гарантувати захист їх учасникам. Також платформа закликає уряд країни співпрацювати з Венеціанської Комісією Ради Європи, яка має без будь-яких затримок переглянути нове законодавство Азербайджану, та запросити до своєї країни Спеціального доповідача ООН з прав людини та прийняти його рекомендації.

Нагадаємо, що Азербайджан належить до Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі (ОБСЄ) і має відповідати високим стандартам демократії. Рада Європи має негайно вирішити питання щодо тривалої відмови Азербайджану підтримувати право на мирні зібрання у своїй країні.

Залишити відповідь