День пам’яті жертв Голодомору (24.11, Івано-Франківськ)

Share
День пам'яті жертв голодомору
День пам'яті жертв голодомору

24 листопада, у день пам’яті жертв Голодомору, на Вічевому майдані відбудеться громадська акція «Хліб життя». О 15:30 усі охочі матимуть змогу скуштувати страви, які змушені були споживати українці під час Голодомору-геноциду 1932-1933 років, щоб вижити: з кори дуба, листя кропиви та кульбаби, каштанів, насіння льону, кропу та інших продуктів.

О 15:45 відбудеться театралізоване дійство, на якому учасники спробують показати масштаби трагедії тих часів. Молоді люди запустять у небо білі надувні кульки як символ невинних жертв голоду. Також на майдані будуть розміщені інформаційні стенди з фотографіями, документами та свідченнями очевидців про Голодомор.

О 16:00 розпочнеться загальноукраїнська хвилина мовчання із вшанування пам’яті жертв Голодомору, після якої – віче-реквієм на вшанування пам’яті жертв голодоморів та скорботна хода за маршрутом: Вічевий майдан – вул.Незалежності – вул.Мельника – Меморіальний сквер. По завершенні ходи у Меморіальному сквері біля Хреста жертвам політичних репресій представники духовенства відслужать панахиду пам’яті.

Акція відбудеться в рамках громадської кампанії вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. в Україні. Нагадаємо, що громадськість організувалася для ініціювання пам’ятних заходів, бо переконана: остаточне та безповоротне засудження злочинів тоталітарного режиму в Україні і найбільшого з них – геноциду 1932-1933 років – запорука нашого незалежного демократичного майбутнього.

Організатором заходу виступає Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні в м. Івано-Франківськ.

Залишити відповідь