Учасники Євробасу пожалілися у Представництві ЄС на переїдання та недосипання :)

Share

Мандрівка п’ятого Євробасу is over! Але проект не завершується ніколи :)

У Києві, куди поїхав автобус після Сєвєродонецька, учасники та координатори євробасились 3 дні на повну: прогулянки, гра в “уно”, сон, легка їжа :)

Та, звичайно, обговорення всього маршруту та підведення підсумків.

А на останок- неформальна зустріч у Представництві ЄС в Україні з головою секції політики і інформації Салаі Золтаном та пресс-аташе Дєвидом Стуліком.

На цій зустрічі ми розповіли як пройшов п’ятий туп Євроавтобусу. Бо вже п’яте координатори тісно співпрацюють з Представництвом ЄС: вони надають усі тематичні інфо матеріали та сувеніри. Крім того, в цьому році Євроавтобус отримав міні-гранд від Представницва ЄС на проведення євроінтеграційних заходів у населених пунктах України.

На цій зустрічі учасники поділилися враженнями про Україну та проект. Пана Золтана та пана Стуліка цікавило також ставлення жителів нецентральних регіонів до ЄС та активність молоді.

Та на перше питання “Ну як враження після проекту?” миттєво відповіла Валерія Боровік з Латвії: “Ми такі втомленні..” :)

Потім розмова набрала більш конктетних обертів. Розказали про Дні Європи, що про такі свята вже багато чули. Про діяльність євроклубів, про гостинність сімей… Та про деякі незрозумілі іноземцям речі: як то освіта та перегодовування у кожному населеному пункті.

“Мене здивувало те, що у школах дітям не дають користуватися комп’ютерними класами та інтернетом. У дівчинки з моєї host-family немає вдома комп’ютера, тому вона у 15 років не знає як гуглом користуватися!” — ділиться негативними враженнями Мая Іванова з Болгарії.

“Українці не дуже поінформовані про ЄС. А дітей взагалі часто плутають. До нашої німкені Крістіни в одному селищі підійшов маленький хлопчик та сказав “Я знаю, ви -погані. Мені розповідали, що в приходили та вбивали наших”. Але її це не здивувало, вона посміхнулась та відповіла “О, ти такий хоробрий- підійшов та сказав мені про це!” — згадав казус Антон, координатор проекту.

На останок, ми поговорили про зміну концепції проведення Днів Європи в Україні. Тепер ці свята ініціюються та реалізуються виключно українськими нго та євроклубами. І в цьому році всі вони відбулися в один день- 19 травня.

Ну, і звичайно, плани на майбутнє. Не прощаємось :)

 

 

Залишити відповідь