5 Кроків у щастя

Share

Слоган мистецького проекту  «G5» – «5 життів, 5 ідей, 5 талантів. Одна мета – досягнути успіху!» – ось уже протягом цілого травня гуляє Франківськом, пробуджуючи творчі душі нашого міста. Від початку травня організатори (Фундація Регіональних Ініціатив, Юлія Кушнір) подарували літераторам, поетам, письменникам, музикантам, журналістам, фотографам, акторам, дарма, що тільки початківцям, можливість випробувати свої сили, набратися досвіду та віри в себе, та просто познайомитися і поспілкуватися з неймовірними, талановитими людьми: Ірма Вітовська, Ярема Проців, Олег Шама, Юрій Попов, Тарас Прохасько, Ілля Стронґовський, Олесь Доній та багато інших.

5 Життів

Я б хотіла зупинитися на останньому етапі, акторське мистецтво, тому що атмосфера, створена неперевершеною Ірмою залишила по собі незабутнє враження. Отож, до поки зірка «Леся+Рома» не прийшла багато, хто думав, що ось зараз прийде відома актриса, буде говорити вишуканою мовою про правильне дихання і зовнішній вигляд. А ось Ірма заходить, усміхається так мило і привітно, і всі сумніви розлітаються вщент.

В першу чергу Ірма закликає всіх прийти на акцію протесту проти законопроекту про мову 5 червня. Її ніжний голос мимовільно заставляє відкласти телефони і всі непотрібні речі, і зануритись у світ театру і кіно.

За час нашої бесіди Ірма щиро і так по-простому розказала про біди українського кіно і театру, про свій досвід та свої прагнення, не оминувши політичної ситуації України =)) Було надзвичайно приємно слухати і задавати запитання. Ірма щиро закликала всіх брати книги сучасних українських авторів і читати, читати і ще раз читати. Наприкінці, не обійшлося без фотосесій і автографів.

Ірма Вітовська

Отож всі на емоціях, і наступний тренер викладач режисури та акторського мистецтва – Василь Юрців береться розслабляти наші тіла, говорячи, що для актора найважливішим є бути розкомплектованим у буквальному значенні цього слова. Разом з ним всі учасники виконували прості і не дуже, зате цікаві вправи та вчилися концентрації, ловлячи сире яйце =)

Василь ЮрцівОпісля тренінгу всі немов зачаровані та абсолютні щасливі, і підбадьорюючі слова Юлії Кушнір є чудовим фінальним акордом. Юлія закликала всіх до втілення своїх мрій та ідей. Хочеться подякувати всім організаторам зате, що пробудили хоч трішки наше місто і сподіваємося на нові зустрічі.

Юля Кушнір

Учасники

Текст: Віка Ядощук

Фото: Леонід Овчаренко

 

/strong

Залишити відповідь