Прес-конференція за результатами кампанії “Міліція під контролем”

Share

„Чи вчиться МВС на своїх помилках? Презентація результатів всеукраїнської моніторингової кампанії „Міліція під контролем”

10 травня о 10 год. 30 хв. в інформаційному агентстві УНІАН організатори та учасники Всеукраїнської моніторингової кампанії „Міліція під контролем” представлять результати громадського спостереження за повсякденною роботою міліціонерів у 12 областях. Кампанія, що стартувала в листопаді минулого року як експеримент, через свою популярність в 2012 р. стала постійною. Координує хід кампанії Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ).

Протягом квітня 2012 року понад 200 активістів і правозахисників з різних регіонів України перевіряли професійність дій української міліції – законність і сумлінність патрульної служби, доступність та рівень допомоги з боку працівників чергових частин міліції.

Під час прес-конференції учасники розкажуть про результати кампанії та найбільш кричущі порушення, виявлені під час моніторингу. Також буде проаналізовано, наскільки якісно МВС України реагує на думку громадськості на прикладі виконання рекомендацій за підсумками минулорічного моніторингу, що були передані керівництву Міністерства. Також правозахисники представлять фото та відеоматеріали, які були зроблені під час моніторингу.

Учасники прес-конференції:

Юрій Бєлоусов, експерт Асоціації УМДПЛ, кандидат соціологічних наук

Петро Грибан, полковник міліції у відставці, експерт Асоціації УМДПЛ

Михайло Каменєв, активіст Всеукраїнської моніторингової кампанії „Міліція під контролем”, член Громадської ради при МВС від ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ)

Залишити відповідь