ФРІ допомогла з “тіньовою доповіддю” для ООН про права людини в Україні

Share

23 квітня 2012 року об 11:30 в інформаційному агентстві УНІАН (вул. Хрещатик, 4) розпочнеться прес-конференція, присвячена представленню “тіньової доповіді” про права людини в Україні. Після цього документ буде направлений в ООН.

Онлайн ВІДЕО-трансляція прес-конференції mms://217.20.164.161:1755/unian_online.asf

Вперше в історії незалежної України 40 правозахисних організацій з усієї України об’єдналися для написання звіту про стан з правами людини в Україні країнам-членам ООН. Зокрема, над частиною про реалізацію права на свободу мирних зібрань в Україні працювала також організація-учасник Всеукраїнської ініціативи “За мирний протест!” – ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ).

Звіт буде представлений в рамках проходження Україною Універсального періодичного огляду (УПО). УПО є механізмом, створеним відповідно до Резолюції Генеральної асамблеї від 15.03.2006 року. Кожна країна проходить Універсальний періодичний огляд 1 раз на 4 роки. Під час огляду країна представляє свій звіт про ситуацію з правами людини. Правозахисники, в свою чергу, надають свій, так званий “тіньовий звіт”.

Чим доповідь правозахисників відрізняється від документу, що буде поданий урядовцями? Про що бажають умовчати представники держави перед країнами-членами ООН? Про це під час прес-конференції розкажуть: Аркадій Бущенко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ); Катерина Левченко, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру “Ла Страда – Україна”; Сергій Буров, голова Координаційної ради громадської організації М’АРТ.

Залишити відповідь