Відгук про проходження практики молодого політолога

Share

Зазвичай виробнича практика – це досить банальна формальна штука, але все можна змінити, якщо мати бажання… Ось так розпочалося моє кочування по молодіжним організаціям. Однією з організацій, які я відвідувала була Київська ФРІ. Про неї я попередньо знала лише в загальних рисах, так що мала нагоду зануритись у «світ ФРІшників» і розвідати чим живе, і як живе організація.

Що перш за все вразило мене, це те, що для мене був відкритий доступ до джерел комунікації організації, тобто людям нічого приховувати і вони готові ділитися своєю інформацією. Долучившись до внутрішньої розсилки, я нарешті зрозуміла, що життя кипить саме тут. Оскільки всі члени ФРІшки діють винятково на добровільних засадах, а  тому мають поєднувати  свої обов’язки на роботі, в навчанні та у громадському секторі, і це є найефективніший спосіб для їх комунікації.

Мене також приємно здивувало те, що люди без будь-якого примусу і фінансового стимулювання готові працювати і постійно проявляють ініціативність, беруть на себе відповідальність, адже таким чином молодь висловлює свій протест проти того стану речей, який їм не подобається, і вибудовує нову дійсність.

Також я була залучена до процесу планування Базової ФРІ школи, і це скажу вам на правду дуже цінний досвід, тому що будь-який проект чи то великий, чи то маленький є школою, тобто назва може змінюватись, а суть  незмінна. І я усвідомила, що для кожної людини, яка прагне себе реалізувати варто засвоїти алгоритм такого планування, і не боятися пробувати створювати власні проекти.

Ще одна важлива річ, я познайомилась із багатьма ФРІшниками, і побачила що їх дружба не закінчується межами власної місцевої організації, вони живуть і  працюють як єдина велика ФРІшна сім’я. І я хочу побажати цій чудовій сім’ї, щоб вони поповнювали свої лави новими хорошими, активними та ініціативними людьми, адже ФРІшником бути класно.

Студентка-політолог 4 курсу Острозької академії

Ліля Гоч

Залишити відповідь