Миколаївські активісти «покотили світ» до кращого майбутнього

Share

19 листопада об 11.00 у малій залі Миколаївського міськвиконкому відбулася прес-конференція організаторів всеукраїнського проекту «Зробимо Україну чистою! 2012» у Миколаєві.

«Зробимо Україну чистою! 2012» – це частина міжнародної ініціативи «Let’s do it world!», заснованої в 2008 році в Естонії. Тоді організаторам вдалося зібрати понад 50 000 волонтерів і очистити цю невелику прибалтійську країну від 10 000 тонн сміття. Подібні акції щорічно проходять в Індії, Португалії, Румунії, Латвії, Литві та Словенії. На сьогоднішній день Україна є однією з 70 країн світу, в яких вже на 2012 рік заплановані подібні акції.

В Україні акція «Зробимо Україну чистою!» відбудеться другий рік поспіль. У 2011 році 22 000 чоловік з 55 міст прибирали нашу країну від сміття. Зокрема в Миколаєві на прибирання свого міста вийшли понад                   1500 мешканців. Мета Акції – не просто прибрати парки та зелені зони навесні, але і навчити кожного екологічній поведінці.

На прес-конференцію завітали Перший заступник міського голови Юрій Андрієнко та Начальник відділу

Начальник відділу охорони навколишнього середовища Департаменту ЖКГ Дмитро Мац

охорони навколишнього середовища Департаменту ЖКГ Дмитро Мац,

які повідомили, що підтримують ініціативу «Зроби

мо Україну чистою!» і будуть всіляко сприяти у її реалізації 2012 року.

Координатор міста Миколаєва Катерина Деменнікова зазначила, що тільки-но почалося формування команди організаторів «Зробимо Україну чистою! 2012» у Миколаєві і що ініціатори запрошують усіх бажаючих долучитися до підготовки масштабної акції, щоб тисячі мешканців міста

вийшли на прибирання улюблених парків та берегів.

Своє ставлення до проекту висловили також учасники арт-проекту

«Живые» Дмитро Скороходов та Максим Скляренко: «Це ж така насолода – не смітити, доносити сміття до урни або контейнеру! Це

Учасники арт-проекту «Живые

справжня добра справа, яку ми маємо зробити разом!». Вони

запропонували організувати 7 квітня 2012 року у центрі міста концерт у підтримку акції.

Наприкінці прес-конференції на присутніх чекав зв’язок з координатором національного комітету «Зробимо Україну чистою! 2012» Дмитро Малюта, який розповів про місію та мету проекту, про залучення волонтерів, про те, як відбувається анонсування Всеукраїнської акції у Києві.

Також 19 листопада з 10.00 до 12.30 пройшла презентація всеукраїнського проекту, протягом якої активісти продемонстрували, як можна спільними зусиллями врятувати світ, якщо він котиться у прірву. Світ символізувала величезна (1,5 метри у діаметрі) куля, зібрана з пластикових пляшок (знайдених у Парку Перемоги на черговому прибиранні), яку миколаївці котили головною вулицею міста. До цього видовищного дійства приєднались усі охочі, серед них – діти 2-5 років. Активісти також збирали підписи і контакти під обіцянкою «Від сьогодні всі відходи я викидаю ЛИШЕ в урни і контейнери».

Цей захід став початком масштабної медіа-кампанії на підтримку організаторів проекту у понад 50 містах України. Під час презентації усі бажаючі змогли зареєструватися для участі в проекті «Зробимо Україну чистою! 2012». І приєднатися до команди людей, які просто і конкретно діють, роблячи світ чистішим і, тим самим, кращим.

Навіть маленьке зусилля разом з тисячами таких самих зусиль здатне зрушити гори!

Ініціатори організації акції «Зробимо Україну чистою! 2012» у Миколаєві: Миколаївська міська молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив»

Партнери: Виконком Миколаївської міської ради, Департамент Житлово-комунального господарства Миколаївського міськвиконкому, «Центр Соціальних Програм РУСАЛу в Україні».

Залишити відповідь