ФРІ попереджає Уряд про масові студентські протести

Share

Прем’єр-міністру України
АЗАРОВУ М.Я.

Копія: Президенту України
ЯНУКОВИЧУ В.Ф.

Щодо НЕБЕЗПЕК МАСОВИХ ПРОТЕСТІВ
у разі ухвалення Урядом останніх проектів
Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України
у сьогоднішній їх редакції

Шановний Миколо Яновичу!

Нагадуємо – торік наша організація попереджала Вас про те, що Уряду не слід ухвалювати Постанову №796 “Про затвердження переліку платних послуг, що можуть надаватися державними та комунальними навчальними закладами”, розроблену Міністерством освіти і науки, молоді та спорту. Проте Постанова №796 тоді була ухвалена, і восени 2010 року близько 24000 протестуючих студентів на вулицях міст України змусили Вас відмінити найбільш одіозні пункти урядової Постанови.

Тож попереджаємо Вас сьогодні – ухвалення Кабінетом Міністрів рішення про реєстрацію у парламенті розроблених Міністерством законопроекту “Про вищу освіту” та ухвалення “Національної стратегії розвитку освіти України на період 2011-2021 роки” у сьогоднішній редакції цих документів ПРИЗВЕДЕ ДО ЩЕ МАСОВІШИХ СТУДЕНТСЬКИХ ПРОТЕСТІВ. Масовіших, бо фінансовий удар по кишенях молоді через ухвалення цих документів буде набагато більший, ніж у 2010 році.

Ми вже писали Вам про те, що міністерський законопроект “Про вищу освіту” призведе до збільшення плати студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму, а викладачів змусить працювати більше за ту ж зарплату. Нагадуємо, що з цим погоджуються в таких правозахисних організаціях як Українська Гельсинська спілка з Прав Людини, Харківська правозахисна група та Центр громадських свобод. А міністерська “Національна стратегія” пропонує узаконити примусову працю молодих вчителів протягом 5-10 років.

З надією на Вашу передбачливість і обачність,

Євген Демченко,

Голова ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ)

Аналіз останньої редакції “законопроекту Табачника” – https://fri.com.ua/2011/10/bojkotujte-brehnyu/

Залишити відповідь