Солонтай: “Впровадження змін без молодих людей неможливе”

Share
Олександр Солонтай

Osvita.com пише: “член Національного комітету кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!”, провідний експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай переконаний, що молодіжні лідери та влада приречені на співпрацю. “Якщо влада не консультується з молодіжними організаціями, то їхні рішення (влади – Ред.) неякісні. А якщо молодіжні організації не співпрацюють із владою, то в них немає шансів донести позицію і бажання молодих людей. Тому і одна, й інша сторона, як би вони не ставилися один до одного, навіть якщо вони конфліктують між собою, – приречені до діалогу.”

Олександр Солонтай вважає, що найкращим шляхом співпраці є залучення урядом представників молоді на етапі підготовки нормативно-правових документів.

“На жаль, дуже часто відбувається так, що молоді люди дізнаються як пост-фактум про прийняті рішення. На жаль, дуже часто буває так, що проекти рішень є недоступними. На жаль, дуже часто буває так, що не залучають молодих людей до консультацій. Але навіть коли молоді люди просять: от є конкретний документ, зверніть увагу на це, і в них є своє бачення, своя позиція, і це варто врахувати, то доходить до вуличних акцій, до скандалів, до конфліктів. Замість того, щоб у нормальному робочому режимі мати регулярні зустрічі і вирішувати ці питання. Це такий момент, якого бракує в Україні. Тобто саме такої системності.”

Активіст зауважив, що молодь зараз більш ніж готова до діалогу з владою, а що стосується влади, то вона, як каже Олександр Солонтай, готова далеко не завжди. За словами молодіжного лідера, “специфічні механізми спілкування” у прийнятті рішень між молоддю і владою повинні бути лише там, де питання стосуються молодих людей. “Наприклад, молодіжні громадські ради, реалізація спільних проектів між владою і молодіжними організаціями, такий проект як план реформ у молодіжній політиці та консультації з молодими людьми, план роз’яснень молодим людям законодавства щодо освіти, працевлаштування і т.д. – це повинно бути окремо. Тому що це не просто стосується молодих людей, а й взагалі впровадження цих змін без молодих людей неможливе.”

Джерело: http://osvita.com

Нагадуємо, Олександр Солонтай – делегат ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) у Національному комітеті кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!”

Залишити відповідь