Молодь пропонує парламентарям зміни до закону про молодіжну політику

Share

7-8 вересня робоча група у складі громадських активістів, експертів, представників МГО і студентського самоврядування розробила проект змін до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні». Захід відбувався в рамках програми «Краще разом», що проводиться Національним комітетом громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!» за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. Це серія заходів із покращення молодіжної політики у 2011 році через організацію діалогу між парламентарями та молодіжними громадськими лідерами.

Учасниками робочої групи із розробки змін до закону про молодіжну політику стали представники таких організацій: ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ), ГО Фонд «Європа ХХІ», ВМГО «МНК», ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування» (УАСС), МОГО МІА, ГО «Громадський експертно-консультаційний центр», ЧО ГО «Захист», ГО «Молодь до ВЛАДИ», ОСМ «Зарево», ВМГО «Демократичний Альянс», ІАЦ «Громадський простір».

Робота відбувалася у секціях. Після напрацювання своїх пропозицій групи представили їх на загальному засіданні. Підсумком роботи стало створення зваженого варіанту змін до закону. Зокрема, молодіжні лідери наполягають на кращому соціальному захисті молоді, інтеграції української молоді у світову спільноту, створенні молодіжного інформаційного простору.

Результат дводенної діяльності робоча група презентувала народному депутатові Андрію Пінчуку.

Олександр Солонтай переконує робочу групу, що зміни до закону все ж мають шанс на ухвалення. «Те, що ще вчора було утопізмом, сьогодні стало дійсним», – каже Олександр Солонтай. Політичні амбіції і наближення виборів можуть спонукати можновладців схвалити пропозиції молоді.

Робоча група на даний момент не розпускається і буде діяти до передачі проекту змін закону в парламент, доопрацьовуючи остаточний проект. До групи запрошуються молоді люди, які ще не приєдналися. Один із найпростіших способів це зробити – знайти сторінку групи на «Фейсбуці».

Нагадаємо, що це була друга із 4-х зустрічей вирішення найважливіших проблем молодіжної політики, які відбуваються в рамках програми залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!». Темою засідання першої робочої групи 17-18 серпня 2011 р. стала житлова молодіжна політика.

За матеріалами Громадського простору

Залишити відповідь