Студенти готуються до масових протестів у вересні

Share

Студенти рішуче налаштовані провести протести у вересні, якщо вимоги громадськості не будуть враховані, і буде прийнятий “законопроект Табачника”. Про це сьогодні заявили активісти на прес-конференції “Проти деградації освіти” під стінами Кабінету Міністрів.

За інформацією активістів, днями Уряд може порушити Регламент Верховної Ради шляхом реєстрації проекту нового Закону “Про вищу освіту” Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Тому вимагають від Кабінету Міністрів не допустити реєстрації міністерського проекту, оскільки той не лише значно звужує автономію ВНЗ України, та звужує права молоді і права викладачів, а також суперечить “карті реформ” Президента України. Показово, що Міністр зважився на вирішальні кроки щодо законопроекту саме у літній період, коли більшість студентів вже роз’їжджається по домівках, вважають активісти.

“Те, як форсується прийняття цього одіозного міністерського проекту, змушує нас повірити повідомленням ЗМІ про ймовірні обіцянки владі від Міністра Табачника щодо “правильного голосування” студентів та викладачів під час виборів в український парламент,” – каже Михайло Лебедь, Голова Ради Старійшин Всеукраїнської молодіжної організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ). – “Але Міністр обдурить сам себе, оскільки через студентські протести, які продовжаться восени, влада отримає колосальні електоральні втрати.”

Прес-конференція відбулася у вигляді театралізованого дійства. Під стінами Кабінету Міністрів “дешевий клоун” глумився над українською освітою та ігнорував вимоги студентства. У відповідь учасники акції аргументовано спростували заяви “клоуна” щодо, нібито, “прогресивності” його політики в освіті.

Михайло Лебедь також зуважив, що ціллю ФРІ не є зняття з посади Міністра Дмитра Табачника. “Наша організація лише хоче мінімізувати звуження прав молоді у майбутньому Законі,” – наголосив експерт.

Ініціатори кампанії “Проти деградації освіти”: Незалежна студентська профспілка “Пряма дія”, Громадянський рух “Відсіч”, ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ), ВМГО “Українська асоціація студентського самоврядування” (УАСС), регіональні студентські та молодіжні організації, студенти, викладачі.

Контакти: Михайло Лебедь (+380681217741)

Оновлений “швидкий” аналіз останнього варіанту проекту Закону “Про вищу освіту” МОНМС – https://fri.com.ua/?p=9985

Порівняльна таблиця різних проектів нового Закону “Про вищу освіту” у питанні студентів-контрактниківhttp://lebed-michael.livejournal.com/59485.html

Залишити відповідь