Громадські організації поскаржились до Ради Європи на депутатів щодо стану свободи асоціацій в Україні

Share

ФРІБлизько 60 громадських організацій (cеред яких – ФРІ) звернулись до Ради Європи з проханням звернути увагу на ситуацію з ухваленням нового закону «Про громадські організації». Підписанти звернення висловлюють занепокоєння можливим відкладенням розгляду законопроекту на осінь. Вони звертають увагу на те, що впродовж 5 років депутати відмовлялись врегулювати проблеми громадських організацій і тепер існує небезпека чергового затягування ухвалення закону.

Громадські організації України нагадують, що у 2008 році Європейський суд з прав людини ухвалив рішення, в якому визначив українське законодавство щодо громадських організацій таким, що порушує статтю 11 Конвенції про права людини, а саме право на об’єднання. В жовтні 2010 року Рада Європи ухвалила резолюцію 1755 «Про функціонування демократичних інститутів в Україні», де закликала українську владу ухвалити новий закон «Про громадські організації».

Як відомо, з 9 травня Україна головує в Комітеті Міністрів Ради Європи. 21 червня на засіданні Парламентської асамблеї РЄ планується виступ Президента Віктора Януковича.

Текст звернення тут – https://fri.com.ua/?p=10788

Залишити відповідь