Луганські студенти підтримали бунт проти “законопроекту Табачника”

Share
Луганські студенти проти законопроекту Табачника
Луганські студенти проти законопроекту Табачника

Всеукраїнський студентський бунт проти деградації освіти розпочався 25 травня в більше ніж 20 містах. У Луганську о 14:00 молодь рушила зі своїми вимогами до Облдержадміністрації.

Організатори Луганської акції – Луганський осередок Незалежної студентської профспілки “Пряма дія”- координатор у Луганську Олексій Біда, Луганський осередок Всеукраїнської молодіжної організація “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) – голова Марченко Дмитро, Всеукраїнська молодіжна організація “Українська асоціація студентського самоврядування” (УАСС), Громадянський рух “Відсіч, Луганці.

Головна вимога яку висували організації – не допустити реєстрацію у парламенті проекту нового Закону “Про вищу освіту” Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (“законопроекту Табачника”), у сьогоднішній його редакції.

Нагадуємо, що всупереч перемовинам з дієвими студентськими та молодіжними організаціями, проект продовжує містити норми, що суттєво дискримінують абітурієнтів, студентів, викладачів. А саме:
– завуальований, проте фактичний дозвіл адміністраціям ВНЗ збільшувати плату за навчання студентів-контрактників у будь-який час суму;
– фактичний дозвіл збільшувати навантаження на викладачів;
– ведення “триступеневої системи вступу” до ВНЗ, що загрожує повернути високий рівень хабарництва в школи та ВНЗ на стадії вступу абітурієнтів;
– профанація автономії ВНЗ та ін.

Не обійшлося і без інцидентів. На мітинг, попри те, що він був ініційований громадськими активістами прийшли й представники ВО Свободи, які почали проголошувати свої політичні гасла, але Олексій Біда узяв слово, та спрямував тему розмови до того, щоб не допустити реєстрацію у парламенті проекту нового Закону «Про вищу освіту». Акцію відвідало близько 30 чоловік, бо на прохання підтримати акцію, представники самоврядування ВНЗ не відреагували, не передали інформацію студентам та навіть не прийшли самі.

[flickr album=72157626681601377 num=20 size=Medium]

Залишити відповідь