Молодь розіб’є намети біля Адміністрації Президента в рамках “Тижня безквартирної молоді”

Share

21 квітня, в четвер, о 12:00, під Адміністрацією Президента України (Київ, вул. Банкова, 11) громадянська кампанія “МОЛОДІЖНА ВАРТА” та низка інших громадських рухів проведуть “Акцію безквартирної молоді”. Її учасники вимагатимуть від влади виконати свої обіцянки щодо забезпечення молоді доступним житлом.

Перед акцію відбудеться короткий брифінг для ЗМІ, в якому візьмуть участь організатори заходу, після цього відбудеться конкурс серед молодих пар на швидкість встановлення наметів. Таким чином організатори хочуть продемонструвати, що з нинішніми цінами на житло молодь може собі дозволити в якості особистого помешкання лише намет.

По закінченні акції її організатори планують передати звернення Президенту України Віктору Януковичу з вимогою втрутитися в ситуацію з житлом і піти молоді назустріч, якщо він не хоче довготермінового наметового містечка у себе під вікнами.

Нагадуємо, що в програмі правлячої Партії регіонів були пункти щодо надання молоді кредитів під 5-7 %, щодо поступового погашення суми за кредит на житло після народження дитини, особисто сам Президент нещодавно обіцяв, що за його керування ціна за квадратний метр житла становитиме 500 у.о.

Акція проходитиме в рамках “Тижня безквартирної молоді” Громадянської кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає!”, під час якого у ряді обласних центрів України пройдуть акції з вимогами до влади вжити всіх заходів задля забезпечення молоді доступним житлом.

Молодь буде вимагати у політичних сил, які представлені в парламенті, в Кабінету Міністрів і Президента, виконати свої обіцянки щодо забезпечення молодих українців житлом, які вони, політики та чиновники, давали перед парламентськими виборами-2007 та президентськими-2010.

Центральною акцією є захід 21 квітня під Адміністрацією Президента в Києві, під час якого молодь проведе змагання зі збирання наметів, натякаючи таким чином владі, що єдиним доступним власним житлом для молодих людей залишається намет.

Також буде підготовлене звернення до Президента України Віктора Януковича з вимогою вжити заходів:

1) щодо виведення ринку житла на ціновий рівень, доступний пересічним громадянам України,

2) з припинення штучного накручування цін на житло;

3) з припинення практики надання банками непідйомних для абсолютної більшості молоді кредитних ставок на житло;

4) з ліквідації корупційних схем, які не дозволяють процедурі формування «квартирної черги» бути прозорою та відкритою.

За додатковою інформацією звертатися:

Сергій Пархоменко, координатор акції

Тел. 050 384 52 04

Залишити відповідь