Молодь не залякаєш! Громадськість визволила незаконно затриманого активіста (+ АУДІО, ВІДЕО)

Share
Кицюк
Кицюк Максим

Громадськість домоглася звільнення незаконно затриманого активіста молодіжної акції протесту біля Адміністрації Президента.  Під час її проведення активіста Всеукраїнської молодіжної організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) Максима Кицюка силоміць та без пояснення причин посадили у автомобіль міліції. Проте учасники акції заблокували виїзд автомобіля, і вже за півгодини активіста були змушені випустити.

Цікаво, що всередині авто міліціонер спецпідрозділу “Беркут” погрожував вдарити Максима “просто так”. Це сталося після того, як Максим через вікно дав знак товаришу, що він знаходиться у авто. Аудіозапис погроз беркутівця можна завантажити тут – https://fri.com.ua/wp-content/uploads/2011/04/berkut_fri_.mp3

“Акцію безквартирної молоді” під Адміністрацією Президента проводили активісти Громадянської кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА”. Учасники акції вимагали від влади виконати свої обіцянки щодо забезпечення молоді доступним житлом.

Нагадуємо, що в програмі правлячої Партії регіонів були пункти щодо надання молоді кредитів під 5-7 %, щодо поступового погашення суми за кредит на житло після народження дитини, особисто сам Президент нещодавно обіцяв, що за його керування ціна за квадратний метр житла становитиме 500 у.о.

Акція проходила в рамках “Тижня безквартирної молоді” Громадянської кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає!”, під час якого у ряді обласних центрів України також проходять акції з вимогами до влади вжити всіх заходів задля забезпечення молоді доступним житлом.

Молодь буде вимагає у політичних сил, які представлені в парламенті, в Кабінету Міністрів і Президента, виконати свої обіцянки щодо забезпечення молодих українців житлом, які вони, політики та чиновники, давали перед парламентськими виборами-2007 та президентськими-2010.

У зверненні до Президента України Віктора Януковича молодь вимагає вжити заходів:

1) щодо виведення ринку житла на ціновий рівень, доступний пересічним громадянам України,

2) з припинення штучного накручування цін на житло;

3) з припинення практики надання банками непідйомних для абсолютної більшості молоді кредитних ставок на житло;

4) з ліквідації корупційних схем, які не дозволяють процедурі формування «квартирної черги» бути прозорою та відкритою.

За додатковою інформацією звертатися:

Сергій Пархоменко, координатор акції

Тел. 050 384 52 04

Залишити відповідь