Громадскість Луцька підтримала національну кампанію «Зробимо Україну чистою!»

Share

Національна екологічна кампанія під назвою «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!»), яка успішно проводиться в багатьох країнах Європи, заохочуючи понад мільйон волонтерів одночасно в той самий день виходити на вулиці міст, щоб зробити чистішими парки, вулиці та околиці своїх міст завітала і до міста Луцька. Її презентація відбулася 9 березня у приміщенні історичного факультету Волинського національного університету ім. Лесі Українки.
До участі у зустрічі були запрошені лідери громадських і комерційних організацій, ініціативних груп, об’єднань громадян Луцька та усієї Волинської області, та просто активісти. Адже «Let’s do it Ukraine!» – це проект, який необхідний для нашого міста. Залучення людей до дії, щоб вирішити спільну проблему – є основною метою всеукраїнської кампанії. Бо, як відомо, територія сміттєзвалищ України досягла території такої країни як, наприклад, Люксембург.
Минулого року активісти руху провели у Києві дві акції, які загалом зібрали більше 1000 учасників. Вони зробили Київ чистішим і частину зібраного сміття направили на повторну переробку. Саме столиця України і стала ініціатором акції. Як відомо, у Луцьку часто проводяться прибирання територій, але воно не є спільним. Тому організатори зустрічі, одним із яких виступила ЛММГО «ФРІ», хочуть зробити так, щоб проект «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!») у нашому місті зміг об’єднати громадські організації, ініціативні об’єднання, волонтерів, та просто свідомих громадян в одне ціле.
«Сьогоднішню зустріч можна назвати такою-собі коаліцією, адже всі, хто сьогодні зібралися – це люди, яким не потрібно пояснювати про проблему, яка потребує вирішення», – ділиться координатор проекту в Луцьку Катерина Шкльода.
Громадські організації Луцька бажають докорінно змінити ставлення українських громадян та влади до життєвого простору і надіються, що проект «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!») допоможе в цьому.

Юлія Стасюк, прес-служба Луцької ФРІ
тел. 093 769 90 06
e-mail: gruzokk@mail.

Залишити відповідь