ФРІ зібрала активну молодь на Школу громадської активності в Кіровограді

Share

Департамент освітніх програм ФРІ 27-28 листопада провів чергове навчання для молоді. Цього разу Школу громадської активності для молоді „Ідея – Дія – Інший світ” в Кіровограді. Захід був підтриманий Управлінням у справах сім’ї та молоді Кіровоградської облдержадміністрації.

У навчанні взяли більше 20 молодих людей з Кіровограда, Миколаєва, Харкова – представники органів студентського та шкільного самоврядувань та громадських організацій, активна молодь, що прагне змін.

Метою Школи було зібрати і познайомити між собою молодих лідерів, дати їм знання та стимул для втілення власних ідей та ініціатив в життя. Навчальні сесії протягом школи були присвячені серед іншого цілям та принципам роботи громадських організацій, формуванню сильної команди, ефективному використанню Інтернету в реалізації соціальних проектів, висвітленню соціальних проектів в засобах масової інформації.

Навчання для учасників Школи проводили тренери Департаменту освітніх програм ФРІ:

  • Олена Літвішко – член КРК Всеукраїнської ФРІ, м. Київ
  • Максим Кицюк – заступник керівника департаменту комунікації і соціальних медіа Всеукраїнської ФРІ, м. Івано-Франківськ
  • Марина Цапок – керівник Департаменту освітніх програм Всеукраїнської ФРІ, м. Кіровоград
  • Ірина Кривенко – голова Кіровоградської ФРІ, м. Кіровоград

В другий день Школи учасники спланували та презентували власні ідеї соціальних проектів, які вони планують втілити протягом найближчих кількох місяців. Серед ідей були: проведення благодійного балу, організація фестивалю сучасного мистецтва, підтримка та популяризація молодих кіровоградських музикантів, популяризація читання серед школярів та багато інших цікавих і корисних ініціатив.

Тож Школа стала лише першим кроком у втіленні ідей і творенні змін в Кіровограді і не тільки руками молоді. Продовження матиме також співпраця Департаменту освітніх програм ФРІ і органів студентського самоврядування вузів Кіровограда, зокрема у проведенні серії тренінгів для студентів про ефективне використання Інтернету та соціальних медіа для особистої користі та громадської діяльності.

Керівник Департаменту освітніх програм Всеукраїнської ФРІ
Марина Цапок

[pictobrowser type=”flickr” userID=”FRIUkraine” albumID=”72157625374619429″]

Залишити відповідь