Ні 796 !Студент – не товар, універ – не базар!

Share

Бодай раз в житті кожен з нас мав змогу відчути себе обманутим або приниженим, сплюндрованим чи обділеним. Згадуючи про такі випадки, думаю, ми відразу згадуємо про те чи змогли ми вчасно відстояти свої права, довести свою правоту, покращити ситуацію чи вийти з даного положення.

У випадку, коли відверто порушують Твої права потрібна негайна дія!Саме цим правилом керувалися кілька тисяч студентів, які вийшли 12 жовтня на площу біля університету ім.. І. Франка у Львові і саме це правило стало основним для тисяч активних молодих людей, які 12 жовтня «вкрили» площі 14 міст України гучними закликами і акціями протесту. «Студент – не товар, універ – не базар!»-скандували одні, «Братерство!Рівність!Студентська солідарність!» – підтримували інші.Львівська молодь кількатисячною колоною пройшла від головного корпусу університету ім. І.Франка до ЛОДА із закликами до скасування постанови №796.

 Чому? З якого дива? Навіщо?

 Звичайно, ТИСЯЧІ об’єднаних молодих людей на вулицях – це не така вже звична ситуація для Львова.Мабуть, треба було сильно насолити, щоб викликати таку масову негативну реакцію.Все це постанова Кабміну № 796 , яка практично легалізує корупцію у ВУЗах, школах та ПТУ. Співорганізатори протестів (активісти Всеукраїнської молодіжної організації “Фундація Регіональних Ініціатив”, Незалежної студентської профспілки “Пряма Дія” та ще багато рухів, студентських та молодіжних організацій) висловились за гарантовану Конституцією безплатну освіту. Дух єдності і сили запанував на акції, його відчули всі присутні!Багато хто під час акції говорив, що це один з найбільших та найзгуртованіших мітингів серед тих, які проводились протягом 2010 року у Львові.

Поки молодь України в очікуванні відповіді уряду.

За необхідності подібні акції продовжуватимуться!Думаю у цьому не сумнівається ніхто.

Львівська ФРІ

One thought on “Ні 796 !Студент – не товар, універ – не базар!

Залишити відповідь