Чернівецька ФРІ провела публічне обговорення проблем туризму

Share

19 жовтня 2010 року в Українському Народному Домі Чернівецька міська молодіжна громадська організація Фундації регіональних ініціатив провела публічне обговорення «Проблеми туризму в Чернівцях та їх вирішення». До участі в обговоренні були запрошені представники міської влади, римо-католицької церкви, громадськість міста та журналісти.

Голова Чернівецької міської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив» Павло Гросул розповів присутнім про новостворену громадську організацію, мету та напрямки її діяльності, представив її керівництво. «Фундація регіональних ініціатив» діє у 22 областях України, зараз ми розпочинаємо свою діяльність у м.Чернівці. Головною ознакою «Фундації регіональних ініціатив» є активність – діяльність задля покращення життя в нашому місті. Ми відкриті до співпраці з усіма – владою, громадськими та політичними організаціями, ЗМІ», – зазначив Павло Гросул.

В центрі уваги публічного обговорення – Храм Найсвятішого Серця Ісуса – одна з найгарніших, найзагадковіших і найзанедбаніших пам’яток у Чернівцях. На реконструкцію костелу потрібно 4 мільйони доларів. «Ми хочемо привернути увагу громадськості до унікальної архітектурної пам’ятки та розпочати збір коштів на відновлення костелу по всій країні. Закликаємо всіх долучатися – давайте зробимо це разом. Ми і надалі будемо проводити подібні заходи, реалізовувати проекти», – наголосив лідер молодіжної громадської організації Павло Гросул.

Учасники публічного обговорення зійшлися на тому, що Чернівці мають величезний туристичний потенціал – природній, архітектурний, культурний, людський, адже недарма Чернівці називають «Маленьким Парижем», «перлиною Буковини». «Нам треба постійно працювати над підвищенням туристичної привабливості міста, адже тільки спільними зусиллями ми зробимо наше місто кращим!», – підсумував Павло Гросул.

Автор: Галина ЄРЕМІЦА, вільна журналістка, Коломия ВЕБ Портал

Залишити відповідь