На Закарпатті відбувся щорічний табір для ФРІшників “Лідер 2010”

Share

З 13 по 17 липня 2010 року в Карпатах відбувся щорічний ФРІшний табір “Лідер”. Цьогоріч він пройшов в незвичайному форматі та чудовій і дружній атмосфері як завжди!!! Враженнями ділиться після першого відвідування табору голови осередків ВМГО ФРІ в Івано-Франківську й Києві – Тарас Малий та Михайло Лебедь:

Тарас Малий:

“Офіційне відкриття табору, як і було заплановано, відбулось13 липня. Вже традиційно ФРІшники без допомоги будь-якого музичного супроводу заспівали гімн України. У цей час вгору були підняті державний та ФРІшний прапори.

[pictobrowser type=”flickr” userID=”friukraine” albumID=”72157624586142812″]

Що до першого дня у таборі то згодом усім молодим ФРІшникам дали зрозуміти: “Будемо працювати ”. Однак не думаю, що це когось засмутило. Вже після сніданку відбулось знайомство учасників табору, що пройшло у формі об’єднання людей у групи та виконання завдань. Тут всі і дізнались, про таємницю наліпок з їх іменами та загадковими кодами, потримались одне за одного, та полазили на колінах, тримаючись за руки : )

Познайомившись краще, усі відправились на тренінг до Володимира Феськова, за сумісництвом коменданта табору “ЛІДЕР 2010”. Говорили про мотивацію, ділились своїми думками і знову об’єднювались у команди. Зрештую напевне кожен для себе визначив власне трактування цього слова, адже мотивація у кожного своя).

Ще пригадую першого дня борщ Кицюка і дощ що розпочався у вечері а пізніше зібрав усіх біля вогнища з гітарою. Запам’ятався конкурс смертельного поцілунку, який саме першого дня був у розпалі : )

На таборі у Карпатах ФРІшники мріяли. Принаймі саме у цьому полягала мета тренінгів від Євгена Демченка та Віталіка Шабуніна. Зрештою кожен отримав по своїй машині часу і зміг в одну мить пережити не тільки Євро-2012, а й наступні вибори президента України). Усі мріяли по-різному але про одне, тобто про найважливіше, тобто про наше і найближче, про наболіле, про Фундацію у майбутньому. Бути чи не бути, і якщо бути, то як? Хтось мріяв про нові ФРІ-проекти, хтось про джерела фінансування для них, хтось про зміни у роботі Фундації, а хтось вирішив взяти і відправити першого ФРІшника у космос. Як співають Океани: “Тільки там де нас нема”. Покищо немає, але саме тому ми і зібрались на тренінг, зрозуміти до чого прагнемо іти і які цілі варто і потрібно ставити перд собою, про що мріяти.

Наступного дня обговорювали роботу в осередках, ФРІ-проекти, внутрішні проблеми у ФРІшках, разом думали над тим як можна почати їх вирішувати. Уся розмова проходила під час тренінгів Євгена Демченка та роботи в командах.

У вечері учасники табору зібрались біля ватри та ділились своїми думками про табір, співали пісень. Цього вечора дощ навмисне зник і не розганяв нас по наметах: )

[Третього дня було сходження на Говерлу, однак тут я нічого не розповім, нажаль) Проспав я увесь час, поки ви туди ходили]

Тренінгову програму третього дня завершилась роботою в командах, яку нам запропонував Антон Голобородько. Таким чином ФРІшники не тільки згадали як виглядає статут, перечитали його, але й змогли взяти участь у ФРІ-конференціях, установчих зборах та засіданнях Ради Старійшин і КРК. Шляхом голосування отримали нового голову ВМГО ФРІ Максима Кицюка та оновлені склади Ради старійшин і КРК : )

Наступного дня усі вже готувались до закриття табору, хоча попереду був ще дуже насичений ранок. Спочатку сесія від Катерини Дідик “Про роботу у Департаментах”.

Таким чином учасники дізнались більше про те для чого існують департаменти і яким людям варто туди входити, чим може зацікавити їх робота у департаментах. Пізніше усі взяли участь у Bark Camp( 30-ти хвиинні тренінги-консультації на різну тематику, що проходили у двох групах). А завершилась навчальна програма табору тренінгом від Михайла Камєнева та інсценізованими акціями громадських організацій за участю влади та працівника правоохоронних органів : )

На кухні готувалась остання вечеря, зникали одна за одною палатки – ФРІшники збирались у дорогу додому. Хто куди, кожен у своє місто, до свого осередку. У кожного в голові свої нові думки та ідеї. Ніч, поїзд, дорога додому.

Хочу ще раз подякувати усім організаторам табору ,усім хто приклав до цього свої зусилля, адже справді ЛІДЕР-2010 у Карпатах, пройшов з успіхом. Багато нових обличь, нових людей приїхало цього року щоб взяти участь у традиційному ФРІшному таборі і безперечно багато нових знайомств відбулось під час кількох днів проведених  горах. Знайомств важливих і потрібних саме зараз у цей час, коли у стількох осередках проходить зміна поколінь. Маю надію, що знання і досвід винесений з навчальної програми допоможе роботі в осередках., допоможе ФРІ рухатись далі правильним шляхом. А якщо щось було не так, то пробачте, виправимось, візьмемо до уваги, як кажуть наші політики. Успіху всім ФРІшникам, веселих літніх канікул і до зустрічі!!! : )”

Михайло Лебедь:

“Це був мій третій табір “Лідер”, і я можу з впевненістю сказати, що це був кращий “Лідер”, на якому я був. Причина в тому, що вперше велика кількість осередків ФРІ спілкувалася на тему вутрішніх організаційних проблем. Ми ділилися їх вирішеннями, якщо вже їх знали, або ж вигадували нові моделі, якщо ні. Думаю, це був безцінний досвід для кожного з нас.

Одне з кращих вражень – розмови ФРІшників, що відбувалися між навчальними секціями. Молоді люди різних політичних та релігійних поглядів вільно, невумушено й дружньо дискутували на політичні, релігійні й наукові теми. Думаю, дружба і взаємоповага – це дійсно найголовніші цінності нашої організації.”

Дякуємо Всім ФРІшникам за те, що відвідали табір і сподіваємось побачити Вас в наступному році на Лідері 2011 :) а хлопцям дякуємо за відгуки!!! :)

Також ВМГО “ФРІ” висловлює щиру подяку за пітримку у проведення табору і наданні продукції від компанії “Круп’яний дім” та ЗАТ “Галичина”. Дякуємо і сподіваємось на подальшу співпрацю.

До наступних цікавих зустрічей, Друзі!!! :)

4 thoughts on “На Закарпатті відбувся щорічний табір для ФРІшників “Лідер 2010”

  1. :))) так треба :)
    зато тепер знатиме, як правильно :)))

  2. Друзі, читаючи пост віддаля і не перебуваючи в гущі подій, виникає бажання дізнатися моментально, як стати членом ФРІ і як люди потрапляють на подібні табори. Було б дієво, думаю, якщо б внизу після посту ми лишали посилання на інфо, як стати ФРІшником.

Залишити відповідь