Завершив роботу “Факультет муніципального управління”

Share

1 червня відбулося підсумкове заняття Факультету  муніципального управління  «Новий Громадянин». Захід проходив у формі захисту проектів учасників навчання. Виступаючи перед слухачами міський голова Анатолій Нестерук, заслухавши усі пропозиції молоді, схвально оцінив ноу-хау учасників факультету та підкреслив необхідність проведення  навчання такого плану, адже результатом його стають гарні креативні ініціативи.

Випускники 2010 року представили десять проектів:

  1. «Колесо життя» (створення майстерні по ремонту обладнання, пересувних колясок та іншого обладнання для інвалідів).
  2. «Екстрім-парк» ( облаштування площадки для скейдборду)
  3. «Графіті: мистецтво чи хуліганство?» (створення умов для дозвілля молоді)
  4. «Політична п’ятихвилинка» (відродження політінформацій в навчальних закладах)
  5. Створення інформаційної Інтернет- агенції «Туристичне Поділля»
  6. Проведення в місті молодіжного фестивалю «Кармалюкова гульба»
  7. Створення для дітей, хворих на ДЦП іпотерапевтичний центр
  8. Проведення «Фестивалю піжами в Камянці-Подільському»
  9. «Благодійний Віденський бал» в міському будинку культури

10.  Побудова в місті крематорію…

Протягом трьох місяців тривав щорічний інформативно-тренінговий курс навчання Факультету  муніципального управління  «Новий Громадянин», організований Кам’янець-Подільською міською радою  та   представниками Кам‘янець-Подільського міського осередку ВМГО «Фундації Регіональних Ініціатив».

Метою кампанії є посилення впливу громадян на суспільні та політичні процеси в Україні. Факультет муніципального управління – інформативно-тренінговий захід, на якому учасники  отримували знання, уміння та навички, необхідні для співпраці із органами муніципального управління та діяльності громадських організацій. Заняття проводили запрошені експерти тренери та громадські лідери та провідні спеціалісти  Кам’янець – Подільської міської ради.

«Ідея створення Факультету зародилась десять років. В 2000 році перший набір факультету провела громадська організація «Партія відродження Кам’янця-Подільського. Саме тоді, у пік громадянських процесів, коли пересічні громадяни виявляли цікавість до дій того чи іншого підрозділу влади, чи дій влади загалом; ми з подивом відзначили як мало інформації мають громадяни.

Вирішено було у позаробочий час, на добровільних засадах організувати ряд зустрічей із керівниками, щоб вони розповіли: Як формується бюджет міста? Чим займається головний архітектор? Які пільги надаються пенсіонерам чи ветеранам? Як реалізується молодіжна політика? Як започаткувати власний бізнес?

Поступово розширювалось і коло питань, які хотіли задати слухачі факультету і бажання збагатити їх новими знаннями з боку посадовців» – пригадує незмінний куратор проекту, завідувач організаційного відділу Валерій Клименко.

На сьогодні гарна ідея переросла у повноцінний проект, який з року в рік виявляють бажання відвідувати все більше кам’янчан, особливо молоді, і який сьогодні дозволяє владі збагатитися цікавими пропозиціями незаангажованих кам’янчан.

Співорганізаторами цьогорічного проекту був також заступник завідувача відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Юрій Козлов. Завідувач цього відділу С. Нижник сподівається, що в майбутньому факультетом опікуватиметься саме його відділ, адже саме через таку участь молоді можна сподіватись на посилення її активності та ініціативності.

Залишити відповідь