Відкриття нової святині: Каменю Кохання!

Share

30 травня 2010 р. на День міста у Кам’янці-Подільському після копітких приготувань відбулось відкриття нової святині: Каменю Кохання! Кілька місяців молодь міста очікувала на цю подію – і ось, нарешті, він є! Символ Кохання! Символ віковічних почуттів! У самісінькому центрі міста – у місті яке відтепер стане улюбленим для подружніх пар та закоханих!

Хто з нас не мріє бути коханим? Хто з нас ну хоча б раз в житті не говорив цих три завітних слова «Я тебе кохаю»? Мабуть не існує таких людей. Всі з нас хочуть дарувати кохання і хочуть бути коханими.  Для кожного існують свої місця, де вони зустрічаються з коханими, проводять час, освічуються, і в кожного це місце своє і якщо навіть це місце біля дороги десь в бур’янах, воно всеодно най-най-найкраще у всьому всесвіті, адже тут зародилася ваша любов.

30 травня в м. Кам’янець-Подільський на одне з таких місць побільшало. Рівно о першій годині дня в сквері «Водойма» біля нового пам’ятнику, який був огорнутий в білу тканину з яскраво-червоним бантом, зібралася велика кількість людей. Деякі навіть не знали, що тут відбувається, просто підходили і запитували, а у відповідь чули, що то «Камінь кохання» і заради цікавості залишалися. І ось ведучі сказали перші слова «Вітаємо всіх мешканців і гостей міста у найкращому місті у світі…»

Запанувала тиша, глядачі всі уважно слухали ведучих, які розповіли про важливу подію у житті міста, а саме встановлення «Каменя кохання з Кани Галілейської». Відкрити Камінь запросили мера міста Анатолія Макаровича Нестерука, голову К-П ГО ВМГО «Фундації регіональних ініціатив» Олену Іллясевич і людину, яка привезла цей камінь зі святої землі, з Кани Галілейської Алекса Штрая. Коли зняли тканину всі побачили величезний камінь на якому милувався ангел з каменем кохання. З промовою виступив мер міста, який побажав всім присутнім великого шаленого кохання, а потім запросив підійти до каменя першу пару наречених, які якраз гуляли у сквері.

Алекс Штрай розповів історію самого каменю і те як він потрапив до. І насправді те що «Камінь кохання» відкрито у Кам’янці-Подільському заслуга однієї людини, а саме голови К-П ГО ВМГО «Фундації регіональних ініціатив» Олени Іллясевич, яка набралася хоробрості і сказала, що вона хоче, щоб камінь був і в її місті. Власне вона знайшла безліч спонсорів, без яких відкриття не відбулося би.

Що ж до урочистої частини її продовжила журналіст Аліна Мойсеєва, яка розповіла про конкурс «Місто кохання», який вона спільно з виданням «Ділове місто», за підтримки готелю «Сім Днів», фотостудії О. Бучковського і пі церії «Мак Смак» проводила два місяці. Всі бажаючи могли поділитися своєю історією кохання, після чого інтернет голосуванням були вибрані троє переможців конкурсу, це Інна та Анатолій Боднар – І місце, Світлана та Олександр Височанські – ІІ місце й Анна та Антон Вінник – ІІІ місце, яким були вручені призи.

На кінець самим неочікуваним було освідчення біля каменя кохання. Молодий чоловік просто підійшов до каменя і запропонував своїй дівчині одружитися. У ведучих і гостей відняло мову від здивування. І спеціально для них співачка Анна … виконала пісню.

Велику вдячність ще раз висловлюємо людям які виступили спонсорами цієї радісної події: Олексій і Віктор Шкабури, депутат міської ради Андрій Ігорович Мастикаш, депутат закарпатської обласної ради Олександр Гейзович Солонтай. Сприяння у проекті: МБФ «Пілігрим», міський голова Анатолій Макарович Нестерук, начальник відділу у справах сім’ї і молоді Сергій Володимирович Нижник, голова правління ВАТ «Гіпсовик» Постовий Володимир Ілліч, директор комунального підприємства «Комунбуд» Сергій Миколайович Когут, Микола Карвацький та Михайло Пшесмецький.

Залишити відповідь