Тренінг Євроавтобусу в мальовничому куточку Європи – Тростянці

Share

Чи буває хороша влада? Питання на яке ще вчора я міг дати лиш одну відповідь – ні! Виявляється,  помилявся.

23 березня до міста Тростянця завітала координатор проекту Євроавтобус.  В першій половині дня відбулась нарада з міським головою Тростянця Юрієм Бова та його заступницею Оксаною Аграковою, які виявились надзвичайно привітними людьми, зацікавленими в розвитку громади і міста. Розмова одразу потрапила в конструктивне русло, і вже за годину були вирішені всі питання, хоч їх і було чимало: що саме буде проходити в Тростянці;хто, для кого і  коли повинен це все організовувати. Міська влада проявила велику зацікавленість в якісній реалізації проекту і пообіцяла всебічно підтримувати і допомогати в його реалізації.

Підтримка влади стала помітною вже після обіду, коли координатор проекту прийшла до маєтку Галіцина, де на неї вже чекали молоді люди, налаштовані на продуктивну роботу. Школярам розповідали про основні поняття громадянського суспільства, насамперед -про те, що воно таке, це громадянське суспільство, як воно працює і для чого воно потрібне. Знання, для кращого їх засвоєння, передавались у формі ігор і практичних завдань, в ході яких школярі могли познайомитись,  спланувати своє майбутнє в рідному місті, написати проект дня Європи в Тростянці, перевірити товаришів на надійність і, нарешті, дізнатись, що про них думає найближче оточення. Тренінг пройшов дуже динамічно, а тому молодь навіть не відчула, що навчання тривало більше трьох години.

Повертаючись з мальовничої Сумщини і згадуючи насичений день, що вже завершується, а це і молоді привітні люди, які з радістю навчались, і міська влада, з якою так хочеться співпрацювати, і чудове справді Європейське місто, нема навіть найменших сумнівів в успішному проведенні заходів Євроавтобусу в Тростянці.

Залишити відповідь