Рішення Правління Київської ФРІ з приводу “АнтиТабачної кампанії”

Share

ФРІКиївський осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) не брав і не буде брати участі в кампаніях наших партнерів, доцільність проведення яких нам незрозуміла, а стратегія невідома.

Нам прикро, що ініціатори так званої “АнтиТабачної кампанії” без жодної нашої згоди внесли ФРІ до числа співорганізаторів. Підкреслюємо, що до сьогоднішнього дня не існувало жодного рішення Ради Старійшин чи осередків ФРІ з цього питання. Тому той факт, що ФРІ потрапила у прес-анонси кампанії, ми хочемо вважати непорозумінням, яке більше не повториться.

Зазначимо, що Київська ФРІ та Всеукраїнське керівництво організації зараз займаються боротьбою проти низки регресивних освітянських реформ, які суттєво загрожують молоді України. ФРІ неодноразово вдавалася до радикальних дій стосовно влади. Фундатори неодноразово влаштовували акції протесту, про що, зокрема, свідчить участь ФРІ у п’яти успішних Всеукраїнських громадських кампаніях, які відбулися за останні два роки. Проте наголошуємо, що протести щоразу були тактичними елементами чітких стратегій та наслідком об’єктивної неможливості ведення конструктивного діалогу з владою. Тому питання щодо участі у будь-якій громадській кампанії ми розглядаємо, перш за все, з позиції її користі для молоді України, а також з позиції ефективності запропонованих стратегій досягнення цілей кампанії.

Водночас запевняємо, що Київська ФРІ жодним чином не буде заважати своїм членам висловлювати будь-які громадські позиції з приводу нового Міністра освіти і науки України.

Михайло Каменєв,

Євген Морін,

Михайло Лебедь

Залишити відповідь