Кремінна: північна точка Донбасу

Share

Біля краєзнавчого музею Потяг Суми-Луганськ прямо з Тростянця доставив нас в місто Кремінна – північну точку Донбасу.

Третя ночі…сходимо з потяга, беремо таксі та волочимось вибоїнами грунтової дороги до рідної оселі Харківського ФРІшника Михайла Меркулова. Міша вже два роки поспіль неамагався заманити Євроавтобус в своє рідне місто і в 2010 році йому це вдалося!

Мама о третій ночі, звичайно не спить, а в очікування сина та гостей. Окрошка, чай, 2 години додаткового сну перед світанком – і вирушаємо на зустріч з адміністрацією.Місцеві коордантори запросили все керівництво району: про Євроавтобус вже всі чули, однак презентуємо проект районній держ. адміністрації та меру  міста. Всі готові допомагати…

Друга половина дня: тренінг з молоддю. Цього разу тренінг проходив на базі гамназії. Серед молодих активістів – лідери (старости) старших класів, члени учнівського самоврядування, члени шкільного Євроклубу. Мозковим штурмом вирішуємо, що саме чекатиме на Євроавтобус в Кремінній. Спільними зусиллями дійшли до висновку, що приїхати в місто та не відвідати місцеві краєвиди в лісі – це нереально. Місто вважається віддушиною, перлиною Донбаського індустріального краю. Мережа заводів та грубих індустріальних будівель різко змінюється на сосновий ліс та чудові водойми. Молодь запросить ПЛАСТунів підготувати невеличкі змагання на шялху до ключової галявини в лісі. В неформальній атмосфері бедмо обговорювати історію цього краю.

Фотозвіт візиту в Кремінній

Залишити відповідь