ФРІ проти антистудентських репресій

Share

Cьогодні міліції дали наказ затримувати студентів біля Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які виступали проти нового Міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Одного з активістів – нашого друга Анатолія Пікуля з ВМГО “Молода Просвіта” – таки затримали. Але силами в тому числі і ФРІшників Анатолія вдалося визволити з Шевченківського райвідділу міліції.

Дізнавшись, що до університету прибув Міністр освіти Дмитро Табачник, до головного корпусу КНУ почали сходитись активісти “АнтиТабачної кампанії” з листівками проти нового Міністра. Відразу ж з’явилася і люди у цивільному з радіопередавачами, які мають навушники на тонких дротах (як в СБУ чи в Державної служби охорони) й, розбившись по двоє, почали висмикувати студентів по одному. Їм вдалося затримати студентського активіста Анатолія Пікуля. Людина у цивільному, що в кадрі з правої сторони від активіста ФРІ Михайла Каменєва, давала наказ “Паковать всех!”

Після цього ця людина підійшла до майора міліції зі словами “Я не понял, Григоренко, почему не пакуешь всех?”, і міліція оточила тих, хто роздавав листівки, і тих, хто їх брав. Проте на той момент до університету під’їхали знімальні групи каналів “1+1”,  “СТБ”, “Новий канал” та ін. Оператори почали знімати усе це на камери. Тому міліція зняла кільце оточення, а хлопці з дівчатами продовжили роздачу листівок.

Перед журналістами за своє самоправство “засвітився” також майор Петро Оніщенко з Департаменту громадської безпеки МВС. На обох відео він в чорній куртці і окулярах.

Подробиці читайте тут – http://vito.org.ua/news.php?extend.6, http://mpravda.com/?lang=ua&pubId=49162.

Про те, який ФРІ має стосунок до “АнтиТабачної кампанії”, читайте тут https://fri.com.ua/?p=2618 і тут https://fri.com.ua/?p=2644.

Залишити відповідь