Даєш медіа-знання 8 Березня!

Share

Сонячний зимовий ранок 8 березня. На Рижській 15, у будинку МГО «Інтерньюз-Україна», молодь поступово займає усі вільні місця. І це не оргкомітет по святкуванню міжнародного жіночого дня, це фрішники,що приїхали з багатьох куточків країни на медіа-паломництво. Хоча і без святкувань не обійшлось,але загальної мети фрішники в цей день досягли. Перший день навчань для членів Департаменту соціальних медіа та комунікацій ВМГО «ФРІ» пройшов на високому рівні.

Близько півсотні представників з тринадцяти регіонів України вчили та практикували нові можливості у сфері соціальних медіа, аби згодом ці знання продуктивно використовувати в осередках та передавати іншим фрішникам. Віталій Мороз,  представник МГО «Інтерньюз-Україна»,  привітав учасників заходу із цією нагодою і познайомив присутніх з діяльністю власної організації. Віталій Шабунін, голова ВМГО «ФРІ» розповів про доцільність та перспективу використання нових медіа у роботі нашої організації і передав слово Дарині Каленюк – голові Департаменту соціальних медіа та комунікацій ФРІ.

Власне, перші «медійні» поштовхи для присутніх зробила саме вона, після чого учасники мали можливість відвідати по черзі чотири тренінги про використання таких медіа-ресурсів, як соціальна мережа Facebook – розповідав голова ВМГО Віталій Шабунін, фото сервер Flickr – від Дарини Каленюк, про відео ресурси YouTube та Vimeo слухали Максима Кицюка та основам WordPress вчив Євген Демченко на прикладі сайту ВМГО «ФРІ» Fri.com.ua. Мікроблогінгова система Twitter та сервер презентацій Slideshare теж знайшли своїх слухачів, але трохи згодом. Захід відвідав Ярослав Ажнюк, голова організації «Інтернет-ініціативи», який ознайомив присутніх з BarCamp’ами та системою їх організації та проведення, адже саме цей вид конференцій закладений у стратегію роботи Департаменту, як один з найефективніших для донесення знань для фрішників та друзів організації по регіонам. Атмосфера заходу надихала організаторів і вони намагалися поділитися з друзями усіма знаннями, що мають самі. Отже Засідання Департаменту пройшло цікаво та бурхливо, принесло багацько нових знань, емоцій та натхнення для подальшої роботи усіх учасників.

Наприкінці Організатори вкотре висловили подяку партнерській організації «Інтерньюз-Україна» за надану можливість провести захід  в їхньому приміщені та за знання, що не так вже і давно сьогоднішні організатори отримали від наших друзів на школі «Інтерньюзу» MediaNext. Всі лишилися задоволеними в очікуванні нових перспектив та нових зібрань Департаменту, коли фрішники, а саме головне, друзі, зможуть знову зібратися та з користю провести разом вихідні. Тепер чекаємо на результати(-;

[pictobrowser type=”flickr” userID=”43235810@N03″ albumID=”http://www.flickr.com/photos/friukraine/sets/72157623453152779/”]

Залишити відповідь