Відкрите звернення Київської ФРІ до виборців

Share

Відкрите звернення
до виборців України
з приводу діяльності політичних сил
кандидатів на посаду Президента

Шановні виборці!

Звертаємо Вашу увагу на ті законодавчі ініціативи політичних сил обох кандидатів, які, на думку нашої організації, найбільше зазіхають на права та свободи народу України.

Звертаємо Вашу увагу на законопроект № 1108, зареєстрований депутатами Партії Регіонів. Стаття 143 останньої редакції нового Трудового кодексу пропонує збільшити тривалість роботи протягом тижня в нашій країні до 48 годин і більше. Вважаємо, що вихід з фінансово-економічної кризи в Україні не має відбуватися за рахунок здоров’я її працівників.

Звертаємо Вашу увагу і на законопроект № 2450 “Про порядок організації і проведення мирних заходів”, який був прийнятий у першому читанні в основному завдяки депутатам Блоку Юлії Тимошенко. Зазначена законодавча ініціатива загрожує, зокрема, узаконити обмеження на місце для проведення мітингів, збільшити повноваження міліції та чиновницького апарату для перешкоджання волевиявленню громадян, а також фактично заборонити проведення спонтанних мирних зібрань. За інформацією громадянської кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА”, законопроект також суперечить передвиборчим програмам усіх без винятку політичних сил, представлених у парламенті.

Наголошуємо, що обидва законопроекти вже прийняті в першому читанні і зараз готуються до другого. Тому радимо: за кого б з кандидатів Ви не віддали свій голос – будьте відповідальними за свій вибір, і контролюйте ту владу, яку наймаєте керувати Вашою державою!

Михайло Лебедь,
Голова Київського осередку Всеукраїнської молодіжної організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ),
член Київського регіонального комітету Всукраїнської громадянської кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!”

+380681217741

Залишити відповідь