Діти та молодь долучилиь до проведення благодійної акції «Нагодуй горобчика» в Харкові

Share

В Харкові за сприяння природоохоронного відділу Палацу дитячої та юнацької творчості відбувся благодійний захід в рамках всеукраїнської акції «Нагодуй горобчика». Організаторами акції виступили молодіжна громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив», Харківська Ліга допомоги тваринам, студенти біологічного факультету ХНУ ім. Каразіна. Учасники акції – діти разом з батьками – не лише долучились до годування птахів, а й взяли участь у відкритому майстер-класі з виготовлення годівниць для малих та великих міських птахів. Також студенти біологи порадили, чим краще підгодовувати птахів, що зимують в Харкові, та розказали дітям про культуру допомоги птахам, зокрема в країнах Європи. Виявляється, невеликі зусилля з боку кожного з містян – виготовлена зі звичайної пластикової пляшки годівничка та нехитрий корм з несмаженого соняшникового насіння чи іншого зерна – можуть врятувати від голоду цілі популяції пернатих. Доречі, фасовані пакетики з кормом для пташок надала організаторам акції компанія «Круп’яний дім».

Разом зі школярами та дошкільнятами виготовляти власні годівниці заходилась і молодь. І попри їх досвід та роки навчання в школах та університетах, їх годівниця була готова останньою. Вона мала авторський дизайн, однак її виготовлення зайняло близько двох годин.

Подібні акції вже пройшли у школах та дошкільних закладах Харкова. Організатори мають надію, що це започаткує добру традицію підгодовування птахів, що зимують у нашому місті.

«Вік учасників не має жодного значення. Навіть маленькі діти можуть власноруч допомогти пташкам пережити холодну зиму. Тобто ця акція скоріше просвітницька, вона виховує в дітях гуманне ставлення до усіх мешканців магаполісу, зокрема до птахів. А головне кожен з нас сьогодні отримав величезний заряд позитиву!»

Марина Цапок

Залишити відповідь