А куди діваються молодіжні гроші у твоєму місті?

Share


Харківська ФРІ вже другий рік поспіль проводить моніторинг результатів конкурсу проектів програм стосовно дітей, молоді та жінок. Міська влада в кожному обласному центрі повинна щорічно передбачати бюджетні кошти для фінансування молодіжних проектів. Фактично, це реальна можливість молоді реалізувати свої ідеї. Однак в Харкові маємо ось що:

Аналіз стану прозорості та відкритості конкурсу в 2008 році було оприлюднено в статті “Харків: На що пішли 120 тисяч молодіжних гривень?”. 1 лютого 2010 року було розіслано прес-реліз з попереднім аналізом проектів-переможців у 2009 році, приурочений до прес-конфернеції Андрія Хижняка, голови управління у справах сім’ї та молоді Харківської міської ради. Більш докладний аналіз з підтверджуючими документами буде опубліковано найближчим часом. Вже зараз ви можете ознайомитись зі звітами (16 з 21 проектів) та фотографіями матеріалів, виготовлених в ході реалізації проектів (база документів поповнюється).

Процедура аналізу та її результати за два останніх роки проведення конкурсу дають нам підстави заявити: конкурс проводиться закрито та непрозоро. А там, де щось приховують, дуже ймовірними є зловживання та неефективне використання ресурсів.

Метою кампанії є подальше проведення конкурсу на засадах прозорості, відкритості та повної підзвітності громаді. Досягти цього ми пропонуємо шляхом прийняття нового Положення про конкурс та контролю за його виконанням. Ми вже маємо напрацювання проекту цього Положення та пропонуємо його до відкритого обговорення. В ньому узагальнено досвід проведення подібних конкурсів в інших містах України та фахівців з доступу до інформації.

Ми запрошуємо усі небайдужі організації Харкова і України долучитися до цієї кампанії, висловити свої пропозиції та критику до нового проекту Положення та підтримати вимогу зробити конкурс інформаційно відкритим та прозорим.

Перші згадки у ЗМІ щодо кампанії “Прозорий конкурс”:

Залишити відповідь